Ben Patlattım

İlimizde ilginç ve şaibeli bir olay yaşandı cumartesi günü.

Ben Patlattım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkeze oldukça yakın bir bölge olan Sarıçubuk köyü Keban yoluna bağlantı noktasında bir otomobil yandı. Yanan aracı fark eden vatandaşlar, jandarma, sağlık ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, otomobil içerisindeki A.A.’yı (41) çıkardı. Ağır yaralanan ve Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan şahıs, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Ancak bu olay çok da sıradan bir araç yangını ve araç içinde yanan bir şahıs haberi olarak kalmadı. 

Olay yerinde inceleme yapan jandarma ekipleri araç yakınında yol kenarında bir not buldu. Notta, “Hastane yolundaki bombayı patlatan benim. Kamera kayıtlarına bakarsanız oradan geçtiğimi görürsünüz. Fünye elimin altındaydı. Bir can borcum var öderim. Halı sahadakini de ben patlattım. Konutlar mevkiindeki bombayı patlatan benim. Bir de aynı mıntıkadaki okul arkasındakini de” yazıldığı görüldü.

Kaza mı, intihar mı, infaz mı yoksa bir yerlere mesaj ve tehdit mi bilinmez ama olay sıradan bir olay değil. Ölen şahıs Diyarbakır nüfusuna kayıtlı ve bıraktığı notta bu şehirle ilgili adres ve yaptığını söylediği eylem iddiaları var.

Birilerinden mi kaçtı, kaçtıysa neden Elazığ’a kadar gelip Sarıçubuk gibi bir yerde aracı ya da kendini yaktı, yoksa araç gerçekten kendisi mi alev aldı, yazdığı notu kime verecekti ya da kimlere mesaj olarak verdi gibi soruların cevapları önümüzdeki günlerde tek tek ortaya çıkacak ve olayın iç yüzü de gün yüzüne çıkmış olacak.