Belediyede Maaş Artış Mutluluğu

Elazığ Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesi mutlu sonla tamamlandı. Yapılan sözleşme sonucu Başkan Şahin Şerifoğulları, çalışanların maaşlarına yüzde 103.8 oranında zam yaptı. Buna göre belediyedeki en düşük işçi maaşı 20.026 TL oldu.

Belediyede Maaş Artış Mutluluğu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesi mutlu sonla tamamlandı. Yapılan sözleşme sonucu Başkan Şahin Şerifoğulları, çalışanların maaşlarına enflasyon rakamlarının çok üzerinde yüzde 103.8 oranında zam yaptı. Buna göre belediyedeki en düşük işçi maaşı 20.026 TL oldu.

İŞÇİLERİN DAVUL-KLARNETLİ SEVİNÇ GÖSTERİLERİ

Yüksek enflasyon karşısında maaşları oldukça düşük seviyede kalan Elazığ Belediyesi çalışanlarına ülkede örneği görülmemiş yüksek bir oranda zam yapıldı.

Çalışanların maaşlarına yüzde 103, 8 oranında zam yapılan sözleşme gereği belediyedeki en düşük maaşlı için  20.026 TL maaş alacak.

Zam kararının ardından işçiler, belediye binası önünde Başkan Şahin Şerifoğulları'nı davul klarnet eşliğinde çiçeklerle karşıladı. Çalışanlar tarafından sabah saatlerinde Belediye önünde “Büyük Başkan” sloganı ve alkışlarla karşılanan Başkan Şerifoğulları'na çalışanlar tarafından çiçek taktim edildi.

Belediyede Maaş Artış Mutluluğu

 ŞERİFOĞULLARI: “SİZLERE MİNNETTARIM”

Kendisini karşılayan çalışanlara seslenen Başkan Şahin Şerifoğulları, “31 Mart 2019 tarihinde hemşerilerimizin güçlü desteği ile çıkmış olduğumuz bu kutlu yürüyüşte öncelikle beni hiçbir zaman yalnız bırakmadığınız için sizlere minnettarım. Bizler göreve geldiğimiz günden itibaren şehrimizin altyapısından üstyapısına, kültüründen sanatına ve eğitimine kadar her alanda şehrimizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar tüm mahallelerimize hizmetimizi ilmek ilmek, nakış nakış işlemek üzere yola çıktık. Burada birlikte hareket ettik ve her alanda daha güçlü, gelişmiş bir şehir inşa edebilme adına kurduğumuz hayalleri sizlere mesai mefhumu gözetmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. “ dedi.

Belediyede Maaş Artış Mutluluğu

“ŞEHRİN KRONİKLEŞMİŞ PROBLEMLERİNİ BİR BİR ÇÖZDÜK”

Şehrin kronikleşmiş sorunlarını bir bir çözüp, ömrünü tamamlamış altyapı şebekelerini tümüyle yenilediklerini ifade eden Başkan Şerifoğulları, “Bu aziz ve güzel şehre yeni meydanlar kazandırıyoruz, yeraltı otoparklar, fuar ve kongre merkezleri yapıyoruz. Göz bebeğimiz diye ifade ettiğimiz Harput'umuza hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz” dedi. 

Belediyede Maaş Artış Mutluluğu

ŞERİFOĞULLARI: “HİZMETLERİMİZDE ÇALIŞANLARIMIZIN ALIN TERİ VE EMEĞİ VAR”

 Hayata geçirdikleri her bir hizmette çalışanlarının alın teri ve emeği olduğunu ifade eden Başkan Şerifoğulları, “Bu emeğiniz karşılığında dün olduğunu gibi bugün de sizlerin alın terinin karşılığı verebilme adına sendikamızla toplu iş sözleşmemizi gerçekleştirdik. 20 binden başlayıp 25 bine kadar olan iyileştirmelerle sizlere güzel bir toplu iş sözleşmesi yaptığımıza inanıyoruz. Bizler her zaman sizlerin alın terini ve emeğini önemsedik. Geçen yıl da yapmış olduğumuz toplu iş sözleşmesinde iddia ediyorum Türkiye'deki belediyeler içerisinde en iyisiydi. Bu yılda ifade ettiği rakamlarla ve 6 ay sonra uygulayacağımız yüzde 10 refah payı ile ve bir yıllık enflasyon oranındaki zamla çalışanlarımızın maaş seviyesini iyi bir noktaya getireceğiz.” Dedi.

Belediyede Maaş Artış Mutluluğu

“ÇALIŞANLARIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEDİK”

Çalışanları enflasyona ezdirmeme kararlılığında olduklarını ifade eden Başkan Şerifoğulları, “Enflasyon noktasında ezilmemelerini, şehre hizmet noktasında daha bir aşkla, sevdayla çalışmanız noktasında güzel bir iş sözleşmesi imzaladık. Allah hayırlı ve uğurlu etsin.” Dedi.

Belediyede Maaş Artış Mutluluğu

“SİZİNLE YÜRÜNECEK DAHA ÇOK YOLUMUZ VAR”

 Çalışanlara da seslenen Başkan Şerifoğulları, “Bizim sizlerle daha çok yürüyecek yolumuz var. Bu kutlu yürüyüşümüzü hep birlikte sürdüreceğiz. Şehrimizi daha gelişmiş, kalkınmış, müreffeh yapmak adına belediyede çalışan her bir işçimiz, memurumuz, şirket elemanımızla gece gündüz demeden çalışacağız. Durmayacağız, uyumayacağız, bayram yapmayacağız. Bizler bu şehre sevdalıyız. Bizler bu şehre hizmet etmekle mükellefiz” dedi.

Belediyede Maaş Artış Mutluluğu

BAHÇECİ: “DAHA GÜZEL YARINLARA HEP BİRLİKTE” 

 Yapılan toplu iş sözleşmesinin Türkiye genelinde yapılan en iyi sözleşme olduğunu ifade eden Hizmet İş Sendikası Elazığ Şube Başkanı ve Hak İş Elazığ Başkanı Mustafa Bahçeci;  “Başkanımızla yaptığımız sözleşme şuanda Türkiye'nin en iyi sözleşmelerinden biridir. Genel olarak baktığımız zaman bizim sözleşme üzerine başka bir sözleşme yok. Biz başkanımıza teşekkür ediyoruz. Daha güzel yarınlara hep birlikte varacağız. Elazığ, hem şehrin kangren haline gelmiş sorunlarına çözüm olan sayısız proje ve hizmetleri kazandıran hem de vatandaş ve personeliyle çok samimi ve içten diyaloglar kuran bir Belediye Başkanına sahip olduğu için oldukça şanslı. Görevinde başarılı olduğu kadar halkı ve personeli tarafından da sevilen ve takdir gören Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları, sendikamızla imzaladığı yeni toplu is sözleşmesiyle bunu bir kez daha kanıtlamış ve tüm Türkiye’de bugüne dek örneği görülmemiş düzeyde yüzde 104 oranında zam yaparak bunu bir kez daha ispatlamıştır. Bizler Sayın Belediye Başkanımızın personeline karşı bu olumlu yaklaşımı ve verdiği zamdan dolayı kendisine sendikamız ve tüm üyelerimiz adına teşekkür ediyoruz.” Dedi.