Bekle İstanbul!

Bekle İstanbul! Aziz misafirin var! Elazığ sana geliyor! Anadolu'nun kadim şehri ve birçok medeniyetin beşiği olan Elazığ, tüm güzellikleri ile perşembeden pazara Maltepe'de buluşuyor.

Bekle İstanbul!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Maltepe Fuar alanında  9-12 Aralık’ta düzenlenecek ‘Elazığ Günleri’ için yapılan hazırlıklar tamamlandı.

Esnaflarımızın aylardan beri hazırlığını yaptıkları tatlı telaşta sona gelindi.

İlimizin tüm yerel ürünleri özenle hazırlandı ve yola koyuldu. Onlarca tırdan oluşan “Elâzığ ürünleri” raflara dizildi ve İstanbul’da yaşayan tüm gakkoları beklemeye başladı.

Bu etkinliğe Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ETSO gibi resmi kurumlarımız yanında ilimizde önemli çalışmalara imza atan, sosyal ve kültürel etkinliklerin merkezi konumuna gelen, başkanlığını ise ilimizin yetiştirdiği değerli bir bürokrat olan İSKİ - Atıksu İnşaat Daire Başkanı Mahmut Kahraman’ın başkanlığını yaptığı MARED destek veriyor.

Elazığ Yöresel Ürünler ve Lezzet Günleri kapsamında Elazığ’ın Çedene Kahvesi, Ağın Leblebisi, Orcik şekeri, dutu, öküzgözü üzümü, peynir çeşitleri, tandır ekmeği ve diğer Elazığ ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Bu etkinlik iki açıdan önemli. Birincisi  İstanbul’da bulunan hemşerilerimizin birçoğu yöresel ürünleri bulma konusunda zorluk çekiyorlar. Yaz tatilinde memleketine gelenler  çoğunlukla uçağı tercih ettikleri için yeteri kadar memleket kokan ürünü evlerine götürmüyorlar. Bu etkinlikle ile tüm yöresel ürünler kapılarına kadar gelmiş oldu.

İkinci önemli, güzellik ise, deprem ve pandemi dolayısıyla zaten yeterince zorluk ve sıkıntı çeken Elazığlı esnaflarımızın bu açığını kapatmak amacıyla bu etkinlikle ticaretlerini düzeltmelerine fırsat tanınması. Kaldı ki esnaflarımızın İstanbul’a tırlarla taşıdıkları ürünler, birçok esnafımızdan tedarik edildiği için bu etkinliğe katılmayan esnaf ve üreticilerimiz de bu alışverişte kendi paylarına düşen ticareti yapmış oldular.

Perşembe günü başlayıp pazar günü sona erecek ve İstanbul Maltepe Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek bu etkinliği sakın ola ki İstanbul’daki hemşerilerimiz ihmal etmesinler. Özellikle hafta sonu tatillerini tüm aile, çoluk-çocuk Elazığ havasının buram buram tüttüğü bu etkinliğe ayırsınlar.

Bizden söylemesi, yoksa çok şey kaçırırsınız bilesiniz…
 

Bekle İstanbul!