'BAYRAM VE 10 GÜNLÜK TATİL EKONOMİYİ CANLANDIRDI'

Kurban Bayramının bereketiyle geldiğini belirten Anadolu Kalkınma Ekonomi Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSAN) Genel Başkanı Arif Erol, 10 gün süren bayram tatilinin Türkiye genelinde ekonomiyi canlandırdığını söyledi. 

'BAYRAM VE 10 GÜNLÜK TATİL EKONOMİYİ CANLANDIRDI'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AKSAN Genel Başkanı Arif Erol, Kurban Bayramı sonrasında açıklamalarda bulundu. 

Kurban Bayramı ve beraberinde gelen 10 günlük tatilin ülke genelinde ekonomik hareketlenmeyi sağladığını vurgulayan Erol, “ Kurban Bayramı ile ülkenin her karışında ekonomide hareketlilik oldu. Özellikle hayvancılık, turizm , ulaşım ve giyim sektörleri başta olmak üzere tüm sektörler canlandı. Bununda tüm işletmelere yansıdığı bu sebepten dolayı esnaflarımıza can suyu olarak döndüğü görülmektedir” dedi.

 

Ülkenin ekonomik hareketlenmelere ihtiyacı olduğunu aktaran Erol, “Havancılıkla uğraşan işletmeler, aylarca emek verdikleri çalışmalar sonucu bayramda sağladıkları kazanımlarla tekrar aynı şekilde yatırım yapacak. Bu şekilde bir sonraki bayram için çalışmalarını sürdürecekler. Bayram tatilin uzaması sonucunda turizm sektöründeki işletmelerin doluluk oranı yüzde yüze yaklaştı. Yine aynı şekilde hava, kara ve denizyolu firmalarında doluluk oranları arttı. Buda sektörde avantajlı bir sezon geçirip kazanımlarının ekonomiye katkı sağladığını söyleyebiliriz. Giyim sektöründe de aylarca bayram için hazırlık yapılıyordu. Yapılan hazırlıklarının karşılığını aldıkları ve eğitim döneminin de sektörü canlı tutacağını düşünüyorum. Bununda ekonomiye büyük yansımalarını olacağını söyleyebiliriz. Yani Kurban Bayramı bereketiyle geldi"diye konuştu.

 

Arakan da ki katliamı da kınayan Erol, “Arakan kanayan yaramızdır. Zulüm altında bayram geçiren Arakanlı Müslüman kardeşlerimiz, vahşice katlediliyorlar. Bu zulme ve vahşete bir an evvel son verilmesi arzumuzdur. Birleşmiş Milletler, bu vahşeti sadece seyrediyor. Tek ses sadece ülkemizde çıkıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tüm imkanlarını seferber ediyor ve milletimizde duaları ile zulme sessiz kalmıyor. Bizler her zaman mazlumun mağdurun yanındayız. Onlara desteklerimiz ilelebet sürecektir”ifadelerinde bulundu.