Bayrak: İstihdama Katkı Sağlıyoruz

İlimizde mobilya üretimi yapan saygın firmalardan Doğu Ahşap Mobilya Fabrikası, çatısına kurduğu güneş enerjisi santrali ile hem yıllık elektrik tüketimini karşılıyor hem de ihtiyaç fazlası elektriği sisteme aktararak örnek bir çalışmaya imza atıyor.

Bayrak: İstihdama Katkı Sağlıyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'da mobilya üretimi yapan İbrahim Halil Bayrak, yıllık elektrik tüketimini, fabrikasının çatısına devlet desteğiyle kurduğu güneş enerjisi santralinden (GES) karşılıyor. Ayrıca ihtiyaç fazlası elektriği de bedeli karşılığında sisteme aktarıyor.

Bayrak: İstihdama Katkı Sağlıyoruz

DOĞU AHŞAP, TKDK DESTEĞİ İLE GES PROJESİ KURDU

Akçakiraz Beldesi'nde yaklaşık 10 bin metrekare alan üzerinde 2011’de Doğu Ahşap Mobilya Fabrikası'nı kuran Bayrak, güneş enerjisi potansiyelinden faydalanarak elektrik giderini karşılamak için geçen yıl hazırladığı "Doğu Ahşap GES Projesi" ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna (TKDK) başvurdu.

Bayrak: İstihdama Katkı Sağlıyoruz

HER TÜRLÜ MOBİLYA ÜRETİMİ YAPILIYOR 

Projenin kabul edilmesiyle fabrikasının çatısına 600 panelden oluşan GES kuran Bayrak, fabrikasının ihtiyaç duyduğu elektriğin tamamını buradan karşılamaya başladı. Fabrikanın sahibi İbrahim Halil Bayrak, Elazığ’da 12 yıl önce kurduğu fabrikada her türlü mobilya üretimini yaptıklarını ve yurt içi yanında yurt dışına da ihraç ettiklerini söyledi.

Bayrak: İstihdama Katkı Sağlıyoruz

70 PERSONEL İLE 25 BİN PLAKA HAM MADDE İŞLENİYOR 

Ürünlerini Türkiye'nin birçok ilinin yanı sıra yurt dışına da gönderdiklerini ifade eden Bayrak, yıllık ortalama 25 bin plaka ham madde işlediklerini belirtti. Bayrak, ortalama 70 personel ile üretim yaptıklarını, çalışan sayısının üretimin yoğunluğuna göre değiştiğini aktardı.

Bayrak: İstihdama Katkı Sağlıyoruz

EKONOMİYE BÜYÜK KATKI 

Süreç içerisinde KOSGEB destekleriyle makine ekipmanı artırdıklarını kaydeden Bayrak, daha kaliteli üretim için işletmeyi teknolojik olarak yenilemeyi sürdürdüklerini ifade etti. Bayrak, yaptığı açıklamada, TKDK'nin yenilenebilir enerji desteklerinden faydalanmak için hazırladıkları projeyle başvuru yaptıklarını, bu tür desteklerin ve yatırımların üretime ve ekonomiye büyük katkı sunduğunu anlattı.

Bayrak: İstihdama Katkı Sağlıyoruz

BAYRAK: “TKDK, PROJE BEDELİNİN YÜZDE 55'İNİ HİBE ETTİ” 

Bayrak, şunları ifade etti  "Yıllık ortalama 800 bin lira elektrik tüketimimiz var. Elektrik tüketiminin yüzde 100'ünü kurduğumuz GES ile karşıladığımız gibi bir o kadar da elektrik üretiminden kar elde ediyoruz. TKDK 2,6 milyon lira olan proje bedelinin yüzde 55'ini hibe etti. Bu bizim için çok ciddi bir destek oldu. Aylık 30 bin kilovatsaat elektrik üretiyoruz. Bunun 15 bin kilovatsaatini işletmemizde kullanıp kalan 15 bin kilovatsaati de Fırat Elektrik'e satıyoruz. GES'ten kazandığımız para, istihdama ve diğer yatırımlara büyük katkı sağlıyor. GES'in olması o işletmenin sürdürülebilirliği ve kalkınması için çok önemli. Bu amaçla TKDK'ye çok teşekkür ediyoruz. TKDK'nin verdiği bu desteği çok önemsiyoruz”dedi. 

Bayrak: İstihdama Katkı Sağlıyoruz

Bayrak: İstihdama Katkı Sağlıyoruz

Bayrak: İstihdama Katkı Sağlıyoruz