Batmanlı hakemin değişmesi Vanspor'u üzdü!

8 Şubat Cumartesi günü kendi sahasında Vanspor'u ağırlayacak olan Elazığspor'da maça Batman bölgesinden hakem atanması büyük tartışmalara neden olmuş, daha sonra açıklanan kararla maçın hakemi değiştirilmişti. Elazığ'ın bu tepkisinde ne kadar haklı olduğu Vanspor 2. Başkanı Veysi Gençer'in açıklamasıyla bir kez daha ortaya çıktı.

Batmanlı hakemin değişmesi Vanspor'u üzdü!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) aldığı değişiklik kararına Vanspor FK 2. Başkanı Veysi Gençer sert tepki gösterdi.

Vanspor FK 2. Başkanı Veysi Gençer, elazığspor- Vanspor maçında hakem değişikliği kararını "şaibeli" olarak değerlendirerek;

“Büyük Vanspor taraftarımız bilsin ki hem rakibi hem hakemleri hem de TFF’yi yeneceğiz!"diyerek sert ifadeler kullandı.

HAKEM DEĞİŞİKLİĞİ VANSPOR'U NEDEN ÜZDÜ?

8 Şubat Cumartesi günü Elazığ Atatürk Stadyumu'nda oynanacak Elazığspor – Vanspor FK maçında, önceden Batman bölgesi hakemi Mehmet Terece’nin görevlendirilmişti. Ancak TFF, ani bir değişiklik yaparak yerini Bursa bölgesi hakemi Süleyman Soyutürk’e bıraktı. Vanspor FK yönetimi, bu değişikliğe sert tepki göstererek, kararın "şaibeli" olduğunu ileri sürdü.

ALINAN KARAR ADELETSİZLİK İÇERİYORMUŞ!

Vanspor FK 2. Başkanı Veysi Gençer, bu durumu futbol camiasında büyük bir skandal olarak değerlendirdi. “Bu bir futbol katliamıdır!” diyerek, alınan kararın adaletsizlik içerdiğini belirten Gençer, şunları ifade etti: “Vanspor ve diğer Doğu takımlarına yönelik bu tür müdahaleler kabul edilemez. Bu karar, sadece takımların haklarını çiğnemekle kalmaz, aynı zamanda Türk futbolunun ruhuna da zarar verir. Bu tip kararlarla adaletin yok sayılması kabul edilemez.”

İSTEDİKLERİ HAKEM OLMAYINCA TFF'YE ELEŞTİRİ BAŞLADI

Gençer, Vanspor taraftarına hitaben, haklarını her platformda savunacaklarını belirtti ve şunları söyledi:

“Büyük Vanspor taraftarımız bilsin ki, hem rakibi hem hakemleri hem de TFF’yi yeneceğiz!” Vanspor FK, karşılaşmanın hakemi ve TFF’nin aldığı kararın, futbolun adalet ve tarafsızlık ilkelerine gölge düşürdüğünü savunarak, haklarının korunması için tüm hukuki yolları kullanacaklarını belirtti.