Başlasın Türkiye Yüzyılı

14 Mayıs'ta tarihinin en önemli seçimini gerçekleştiren Türkiye, Meclis çoğunluğunu Cumhur İttifakı'na vererek 'Yasama'da tercihini yapsa da 50+1'i hiçbir adaya vermeyerek 'Yürütme'deki tercihini 2. Tura bırakmıştı. 28 Mayıs'ta tekrar sandık başına giden vatandaşlar, yüzde 52.16 oy ile 13. Cumhurbaşkanı olarak yeniden Recep Tayyip Erdoğan'ı seçti. Bu başarının sırrını Cumhur ittifakına mensup İl Başkanlarına sorduk…

Başlasın Türkiye Yüzyılı

Türkiye tarihinde ilk kez 2 turlu bir Cumhurbaşkanlığı seçimi gerçekleştirdi. 2 hafta içerisinde tamamlanan seçimler, birçok algı ve manipülasyon çabasına rağmen gayet sakin ve huzurlu bir şekilde sona erdi. Türkiye hem katılım hem de seçim atmosferi bakımından dünyaya adeta bir demokrasi dersi verdi. En büyük şehirden en ücra köylere kadar vatandaşlar sandık başına giderek Recep Tayyip Erdoğan’ı 13. Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçmiş oldu. 

Başlasın Türkiye Yüzyılı

ERDOĞAN, 85 MİLYONUN CUMHURBAŞKANI

Gerçekleştirilen seçimler sonrası zafere ulaşan Cumhur İttifakı’na üye partilerin il başkanları Hakimiyet’e özel açıklamalarda bulundu. Başkanlar, değerlendirmelerinde Türkiye Yüzyılı’na vurgu yaparken, Recep Tayyip Erdoğan’ın 85 milyon vatandaşın Cumhurbaşkanı olacağının altı çizildi. İşte o değerlendirmeler:

Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, millet iradesine güvendiklerini ve Türkiye Yüzyılı’nda hem Türkiye’nin hem de Elazığ’ın kazanımlarının artarak devam edeceğini vurgulayarak şunları kaydetti:

Başlasın Türkiye Yüzyılı

AK PARTİ İL BAŞKANI YILDIRIM: “MİLLETİMİZİN İRADESİNE GÜVENDİK”

28 Mayıs seçimlerini de büyük bir özveri ve suhulet içerisinde geride bırakarak tüm dünyaya bir kez daha demokrasi dersi vermiş olduk. Bizler zafere inanmıştık ve emindik. Milletimizin Liderimiz Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ı her zaman olduğu gibi yalnız bırakmayacağını biliyorduk. Bu süreç içerisinde de yalnızca milletimize güvendik ve onların vereceği kararı saygıyla bekledik.

“ERDOĞAN KAZANDI, TÜRKİYE KAZANDI” 

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi biz kazandık, tüm Türkiye kazandı. Bugün milletimizle birlikte Türkiye Yüzyılı’nın kapılarını açmış olduk. 

“KAZANIMLARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK”

Bu yüzyılda ülkemizin ve Elazığ’ımızın kazanımları artarak devam edecektir. Bu vesileyle bize oy veren vermen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ben bu duygularla her iki seçim sürecinde özveriyle görev yapan teşkilat mensuplarımıza, sandık görevlilerimize, bina ve kat sorumlularımıza, gönüllü müşahit kardeşlerimize, gençlerimize, kadınlarımıza ve Cumhur İttifakı’mızın tüm paydaşlarına gönülden şükranlarımı sunuyorum. Seçim sonuçlarının ülkemize ve şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, tüm vatandaşlarımıza sevgi, saygı ve selamlarımı iletiyorum. 

Başlasın Türkiye Yüzyılı

MHP İL BAŞKANI BAL: “CUMHUR İTTFAKI OMUZ OMUZA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK”

MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal, sonuçların şaşırtıcı olmadığını, Türkiye Yüzyılı’nda Cumhur İttifakı’nın omuz omuza vererek çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti. Başkan Bal’ın açıklaması şu şekilde:

 “SONUÇ ŞAŞIRTICI DEĞİL”

Yüksek Seçim Kurulunun açıkladığı ve kesinleşmemiş sonuçlara göre Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan seçimi kazanmıştır. Bu seçim, bizler için şaşırtıcı olmayan ve öngörülen biçimde sonuçlanmıştır. Sonuçların ülkemize, milletimize ve kıymetli hemşehrilerime hayırlı olmasını diliyor, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyorum.

MHP İL BAŞKANI BAL: “HEMŞEHRİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Gerek 14 Mayıs 2023’te gerçekleştirilen Milletvekili Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanı seçiminde, gerekse 28 Mayıs 2023’te nihayete eren Cumhurbaşkanı 2. tur seçimlerinde Cumhur İttifakı’na büyük teveccüh gösteren, haktan hakikatten yana tercihini yaparak sandığa gidip oyunu kullanan aziz hemşehrilerime teşekkür ederim. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler Türk milletini yaşatma konusunda ant içmiş, ecdada ve tarihe söz vermiş vatan sevdalılarıyız.

“2023 LİDER ÜLKE TÜRKİYE”

Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki; Liderimizin hedef olarak işaret ettiği “2023 Lider Ülke Türkiye” idealinin sorumluluğu ve bilincinde bütün ülküdaşlarımızla birlikte yılmaz bir azim, bitmez bir heyecanla vatan, bayrak ve millet sevdalıları olarak Cumhur İttifakı paydaşlarımızla omuz omuza Türkiye Yüzyılı’nda da çalışmalarımıza devam edeceğiz. Devletimiz ebed müddet var olsun..

Başlasın Türkiye Yüzyılı

YRP İL BAŞKANI ATEŞ: “TÜRKİYE YÜZYILI’NA MERHABA”

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ateş ise vatandaşların net bir şekilde istikrardan yana tavır aldığını belirterek şunları kaydetti:

Yoğun geçen bir siyasi kampanya sonucunda ikinci turda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 52.16 oyla Türkiye Cumhuriyetinin 13. Cumhurbaşkanı olarak seçildi. Cumhur ittifakının bileşeni olarak her iki seçimde de Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın yanında olduk. Bizler bu seçimi ülkemizin geleceği ve bugüne kadar elde edilen kazanımların kaybedilmemesinin bir sınavı olarak gördük. Merhum Liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın başta Ayasofya’nın açılması, yerli otomobil, milli savunma sanayi ve yeraltı zenginlikleriniz gün yüzüne çıkartılması olmak üzere birçok hayalini gerçekleştirdiği için tüm teşkilatlarımız ve tabanımızla Erdoğan’ın kazanması amacıyla sahada olduk. Bu çabalarımızın sonuç vermesi ve ülkemiz Türkiye Yüzyılı’na merhaba demesi, gelecek nesillerimiz için de önemli bir kazanım olmuştur.

“HAYIRLI HİZMETLERE VESİLE OLSUN”

Seçimler bitmiş ve yeni bir dönem başlamıştır. Bugünden sonra ülkemiz sorunlarının çözümü için atılacak doğru adımların arkasında olacağız. Bu vesileyle seçimlerde üstün gayret gösteren ve sahada önemli başarılar elde eden partimizin tüm üye ve gönüllülerine, Cumhur İttifakına mensup siyasi partilerin yöneticileri ve mensuplarına teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde önemli bir başarı göstererek 13. Cumhurbaşkanımız olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyor, hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum.

Başlasın Türkiye Yüzyılı

HÜDA-PAR İL BAŞKANI KAVAKLI: “MECLİSE GİRMENİN SORUMLULUĞUYLA HAREKET EDECEĞİZ”

HÜDA-PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı ise ittifaka dahil olmanın ve Meclis’e girmenin sorumluluklarını artırdığını ve bu bilinçle çalışmaya devam edeceklerini belirterek şunları söyledi.

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Yoğun bir seçim süreci milletimiz için zaferle sonuçlandı. Rabbim hayırlara vesile kılsın. Bu uzun maratonda emeği geçen teşkilatımızın, her kademedeki arkadaşlarımızın bu başarıda büyük emeği var. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bununla birlikte biliyoruz ki ecrimizi ancak alemlerin Rabbi Allah (cc) verecektir. Biz ancak O’ndan yardım dileriz.

“YÜKÜMÜZ VE SORUMLULUĞUMUZ ARTTI”

Evet, seçim sonuçlarının bir başarı ve zafer olduğunu dost, düşman kabul etmektedir. Ama bize düşen seçim sonuçlarının milletimizin bize verdiği yeni bir görev olduğu bilinciyle bugünden itibaren yeni bir başlangıç yapmaktır. Bu seçimlerin en çok konuşulan ve tartışılan partisi tartışmasız HÜDA PAR olmuştur. Seçim süreci, tanınmamız anlamında büyük katkısı olduğu gibi aynı zamanda yükümüzü ve sorumluluğumuzu da arttırmıştır. Bu sorumluluğumuzun bilinciyle bugünden itibaren daha dikkatli olmamız, daha fazla gayret etmemiz ve daha fazla insana temas ederek HÜDA PAR misyon ve vizyonunu anlatmak durumundayız.

“KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDİYORUZ”

HÜDA PAR olarak özgün bir söylemimiz ve duruşumuz vardır. Bizi biz yapan bu söylem ve duruşumuzdur. Seçimler, ittifaklar ve seçim atmosferinin oluşturduğu fiili durumlar bu özgün duruşumuzu ve söylemlerimizi değiştirmemektedir. Sahip olduğumuz değerlerin gereğini yapmak için kaldığımız yerden devam ediyoruz. Siyaset sahnesinde bulunmamızın temel amacı halkımızın inancına ve medeniyet değerlerine sahip çıkmak ve halkımızın inancı, medeniyet değerleri ve kültürünü yaşama konusunda konulan engellerin kaldırılması konusunda gereken mücadeleyi vermektir. Bu hedefimizi unutmadan her zaman milletimizin hizmetinde olduğumuzu her fırsatta birbirimize hatırlatmak durumuzdayız.