Baskilli Mucitlerden Müthiş İcat: 'Donsavar'

Baskilli hemşehrilerimiz Yavuz Gündüz ve Mehmet Gülecen, ürettikleri makine ile çiftçinin korkulu rüyası zirai don tehlikesinin önüne geçecekler.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Baskilli Mucitlerden Müthiş İcat: 'Donsavar'

Özellikle kürsel ısınmayla birlikte zirai don tehlikesi günümüzde çiftçilerin korkulu rüyası haline geldi.  Zamansız hava sıcaklığı değişimleri nedeniyle çiftçinin ürettiği ürünün verimi ve rekoltesi büyük oranda etkilenebiliyor.

Zirai don ile ilgi her ne kadar meteoroloji önceden hava durumu uyarıları yayımlasa da bunun önüne geçmek o kadar da kolay olmuyor. 

İşte tam da bu noktada Baskilli mücitler Yavuz Gündüz ve Mehmet Gülecen kendilerinin de müzdarip olduğu bir konuda büyük bir başarı örneği sergileyerek yeni bir buluşa imza attı. 

ZİRAİ DONLANMAYA 'DONSAVAR' DARBESİ
Yavuz Gündüz ve Mehmet Gülecen Baskil'de kayısı yetiştiriciliği yaparken her yıl karşılaştıkları ve ürettikleri ürünün veriminin ve rekoltesinin düşmesine neden olan zirai don tehlikesinin önüne kendi buluşları olan 'donsavar' ile geçecek. Buharlı bir ısıtma cihazı olan donsavar çiftçinin ürettiği ürünün, ani soğumalarda en büyük yardımcısı olacak.

Baskilli mücitler şimdiden büyük bir heyecan yaratan buluşun geliştirilmesi ve yaygınlaşması için destek bekliyorlar.

DETAYLAR HAKİMİYET TV'DE

Projeye ilişkin detaylar ise yarın Hakimiyet TV'de olacak. Hakimiyet TV'ye aşağıdaki linkten abone olarak Elazığ'a ilişkin en zengin içerikleri ve Elazığ haberlerini takip edebilirsiniz.

Abone olmak için tıklayın...