BAŞKANLAR KAN BAĞIŞINDA BULUNDU

Gülşah ALTAŞ / Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık'ın, 2016 verilerine göre Türkiye'de kan stoklarının tükenmek üzere olduğunu ifade edip vatandaşlara ka

BAŞKANLAR KAN BAĞIŞINDA BULUNDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gülşah ALTAŞ / Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık’ın, 2016 verilerine göre Türkiye'de kan stoklarının tükenmek üzere olduğunu ifade edip vatandaşlara kan bağışında bulunmaları yönündeki çağrısına, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Elazığ İl Başkanlığı önderliğinde STK’lar da duyarsız kalmadı. TÜMSİAD Elazığ İl Başkanlığı tarafından ‘Kan Ver Can Ver’ kampanyası başlatılırken Elazığ’da bulunan STK temsilcileri ve üyeleri de kan bağışında bulunarak kampanyaya destek verdi.

Elazığ’da bulunan STK il temsilcileri ile birlikte Öğretmenevi önünde bulunan Kızılay Kan Merkezi Gezici Tırı’na gelerek kan bağışında bulunan TÜMSİAD Elazığ İl Başkanı Mahir Sönmez, Elazığ’ın Kızılay’ın yanında olduğunu belirterek, “Geçtiğimiz günlerde Kızılay Genel Başkanı’nın ağır kış şartlarından dolayı kan stoklarında azalma meydana geldiğini belirtmesinin ardından bizler de Elazığlılar, özellikle STK temsilcileri olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için buraya geldik. Bugün bizler de kampanyaya destek vererek ‘Elaziz Kızılay’ın yanında’ demek istiyoruz. Bu millet 15 Temmuz hain darbe girişiminde FETÖ’yü bertaraf ederken canını, bundan sonra da Kızılay için kanını verecektir” dedi.

ASKON Elazığ Şube Başkanı Yakup Baş ise, bu aziz milletin aziz insanlarının şehrin bekası söz konusu olunca her zaman dayanışma içerisinde olduğunu ifade etti.

Kan bağışında bulunarak kampanyaya destek veren Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Arif Erol da, “Bizler vatanımız için kanımızı da, canımızı da veririz. Tüm vatandaşlarımızı bu kampanyaya destek olmaya davet ediyorum” dedi.

Memur Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi ise, Türk Kızılayı’nın yanında olduklarını ifade ederek, Elazığ halkının da bu kampanyaya gerekli duyarlılığı göstereceğine inandıklarını söyledi.

Vefa Der Genel Başkanı Zülfü Kartakgül de, Türkiye’de bulunan tüm şubeleriyle birlikte bu çağrıya kayıtsız kalmayacaklarını kaydetti.

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş ise, ülke olarak sancılı bir süreçten geçildiğine vurgu yaparak, “Azalan kan stoğunun tamamlanması adına bu kampanyaya destek veriyoruz. Bir gün bizlerin de bir yakının kana ihtiyacı olacağını unutmayarak herkesin bu kampanyaya destek vermesini arzu ediyoruz” diye konuştu.