Başkan Yıldırım'dan Mağdurlara Müjde

Muhtarlarla bir araya gelen Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, geçtiğimiz gün Hakimiyet Gazetesi'nin gündeme getirdiği, konut sayısının yetersizliği nedeniyle mağduriyet yaşayan 483 ailenin mağduriyetinin giderileceği müjdesini verdi.

Başkan Yıldırım'dan Mağdurlara Müjde

Geçtiğimiz günlerde Hakimiyet Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Sanayi Mahallesi Muhtarı Necati Karataş, Sarayatik Mahallesi Muhtarı Aytaç Şahinoğlu, Yeni Mahalle Muhtarı Aytaç Özcan,  Nailbey Mahallesi Muhtarı İhsan Parlak, geçtiğimiz gün kurası çekilen 1023 konutun ardından Elazığ’da hala konut sahibi olamayan 483 hak sahibinin kaldığını, rezerv alanda bulunan hazır konutların tükendiğini, bu 483 vatandaşın ihale, yer teslimi ve inşa süreçleri nedeniyle 1 buçuk yıl daha bekleyeceğini, toplamda 4 yıl gibi bir süre vatandaşların evlerine kavuşamayacağını belirterek yetkilileri sorunun çözümü için göreve çağırmıştı.

Bugün muhtarlarla bir araya gelen Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Vali Ömer Toraman ve milletvekilleriyle birlikte mağduriyetin yapılacak çalışmalarla giderileceği müjdesini verdi.

B PLANI: RİSKLİ ALANLARDAKİ EVLER
Mağduriyet yaşayan 483 hak sahibinin bu sorunu yaşamasındaki temel neden olarak rezerv alanlardaki konutların yetersizliği gösteriliyordu. Muhtarlar, sorunun çözümü için yeni ihale sürecinin olması gerektiğini ancak bu durumun süreyi uzatacağını ve hızlı bir çözüm için riskli alanlarda (kentsel dönüşüm kapsamında Abdullahpaşa, Musafapaşa, Rüstempaşa ve Sürsürü mahallelerinde yapılan konutlar) fazla kalan konutların yaraya merhem olabileceğini işaret ediyordu. Ak Parti İl Başkanı Yıldırım’ın yapılan görüşmede bu durumun da mağduriyetin giderilmesi adına çalışma kapsamına alınacağını ilettiği öğrenildi.

Aynı zamanda Elazığ Valisi Ömer Toraman ve AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı’nın da sorunun çözümü için bir araya geldiği ve 483 hak sahibinin kısa sürede evlerine kavuşacağı da gelen bilgiler arasında.