Başkan Yıldırım'dan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Gürgen'e Ziyaret

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, 2020 ve 2023 depremlerinin ardından yaşanan sorunların çözümüyle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen'i ve Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Hakkı Alp'i ziyaret etti.

Başkan Yıldırım'dan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Gürgen'e Ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2020 Elazığ ve 2023’te yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan sorunların çözümüyle ilgili AFAD ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüklerinden istenen talepler hakkında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen’i ve Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Hakkı Alp’i ziyaret eden AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, sorunların çözümü noktasında yardımcı olacaklarını belirten Gürgen ve Alp’e teşekkür etti. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Yıldırım şu ifadeleri kullandı; “2020 Elazığ depremi ve 2023 Kahramanmaraş depremlerinin ardından şehir merkezinde, ilçelerimizde ve beldelerimizde devam eden çalışmaları değerlendirmek, vatandaşlarımızın sorunlarını iletmek ve çözüm bulmak amacıyla Ankara temaslarımız kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcımız Sn. Vedad Gürgen’i ve Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Sn. Hakkı Alp’i ziyaret ettik. Bu süreçte AFAD ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüklerimize yapılan itirazlar, talepler ve isteklerle ilgili kendilerine ayrıntılı bilgi verdik. Bu kapsamda Alacakaya ve Arıcak ilçelerimize 100 Konut, Kovancılar merkeze 256 Konut yapımı, Elazığ merkezde yapılması planlanan 286 iş yerinin ihalelerinin gerçekleştirilmesi, Arıcak ve Alacakaya ilçelerine yapılacak olan 384 köy konutunun ihalelerinin gerçekleştirilmesi, 2020 depreminin ardından başlatılan Kentsel Dönüşüm projeleriyle ilgili bilgilendirme yapılması, Kentsel Dönüşüm alanlarında artan işyeri ve konutların hak sahiplerine verilmek üzere devrinin ilgili müdürlüğe yapılması gibi talepleri kendilerine ilettik.” 

Başkan Yıldırım açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi; “Yerinde Dönüşüm Projesi’nin 2020 depreminden hak sahibi olmuş fakat henüz yapımına başlanmamış köylerdeki köy konutları için de uygulanması, orta hasarlı güçlendirilecek binaların resen kamu eliyle güçlendirilerek yapılması ve buna karşılık bu yapılar için borçlandırma işlemlerinin yapılması, ilimizde rezerv alanlarında yapımı planlanacak yeni projelerin, kentsel dönüşüm ihtiyacı olan mahallelerde de hayata geçirilmesi, TOKİ’nin ilimizde irtibat ofisi açması, yeni planlanacak konutlarla beraber ticarethanelerinde planlamasının yapılması, ilimizde kentsel dönüşüm alanlarında (Kızılay, Sürsürü ve Sivrice) artan konutların AFAD İl Müdürlüğüne verilmesi, yeni kurulacak Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne eleman alınarak kadrolarının güçlendirilmesi gibi konulardaki taleplerimize de yine bu ziyarette iletmiş olduk.” 

2020 ve 2023 depremlerinin ardından devletin Elazığ’ı yalnız bırakmadığını ve gereken neyse yaptığını anımsatan Başkan Yıldırım; “Bilindiği üzere 2020 depreminin ardından devletimiz tüm imkanlarıyla seferber olarak vatandaşlarımızın yaralarını sardı, sarmaya devam ediyor. 2023 yılında da asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerinden şehrimiz ciddi anlamda etkilendi. Her iki depremin ardından vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için bizler de Elazığ-Ankara arasında adeta mekik dokuyoruz. Vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Bu kapsamda Elazığ için büyük mesai harcayan kıymetli Bakan Yardımcımız Sn. Vedad Gürgen beyefendiyle ve Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Hakkı Alp beyefendiyle bir araya geldik. Şehrimize her türlü katkıyı sağlayan ve yaraların sarılması için büyük gayret sarf eden her iki isme de ben şehrim adına teşekkür ediyor, nazik ev sahipliği için şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.