BAŞKAN YANILMAZ, KÜLTÜR MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

Kültür Mahallesi Taziye Evi'nde vatandaşlarımızla bir araya gelen Başkan Yanılmaz, buluşma öncesinde bütün mahalle esnafını iş yerlerinde ziyaret ederek hepsinden 16

BAŞKAN YANILMAZ, KÜLTÜR MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kültür Mahdigeresi Taziye Evi’nde vatandaşlarımızla bir araya gelen Başkan Yanılmaz, buluşma öncesinde bütün mahdigere esnafını iş yerlerinde ziyaret ederek hepsinden 16 Nisan’da “Evet” demelerini ve “Evet” demenin gerekliliğini de yakınlarına, arkadaşlarına, komşularına anlatmalarını istedi.

Ziyarette vatandaşlarımız tarafından çok sıcak karşılanan Başkan Yanılmaz’a mahdigere eşrafından yaşlı bir dedemiz ise “Yaptığın hizmetlerden çok memnunuz, İstasyon Caddesinde yapılan çalışmalar çok yerinde olmuş. Allah sizden razı olsun” dedi.

16 NİSAN, ‘ZULÜM, 1453’TE BAŞLADI’ DİYENLERE CEVAP OLACAK

 

16 Nisan tarihinin, Türkiye tarihinde sadece Cumhuriyet’in ilanından itibaren değil Tanzimat’tan günümüze çok önemli bir dönemeci oluşturduğunu vurgulayan başkan yanılmaz, özellikle de 15 Temmuzların bir daha yaşanmaması için 16 Nisan’ın kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu belirtti.

Avrupa’nın demokrasi anlayışının çok sözde kaldığını ve asla gerçeklerle bağdaşmadığını ifade eden Başkan Yanılmaz, son günlerde bakanlarımıza ve vatandaşlarımıza karşı yapılan ırkçı tutumun, batının aslında gerçek yüzünün ve korkaklığının bir yansıması olarak tezahür ettiğini belirtti.

 

Avrupa demokrasisini, Türkiye’deki demokrasi anlayışından daha da ileride bulanları eleştiren Başkan Yanılmaz, “Avrupa'ya bir bakın demokrasi havarisi kesilmiş olanların kahir ekseriyetini krdigerıklar sultanlıklar yönetiyor. Bizde ise demokrasi var ve bizler bu demokrasiyi dahi, daha ileriye götürmek ve daha güçlü temellere oturtmak için çabalıyoruz” dedi.

 

Bugün dahi İstanbul’un hâlâ Konstantin olarak kalmasını isteyenlerin var olduğunu belirten Başkan Yanılmaz, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü: “Bugün dahi birileri ortaya çıkıp diyor ki İstanbul'da zulüm 1453'de başlamıştır. İstanbul Konstantin olarak kalmalıydı. İşte bunu diyenler bugün kalkmış hayır diyor. Ülkenin gelişmesine, zenginleşmesine ve kalkınmasına hayır diyor; ama biz inanıyoruz ki 16 Nisan’da tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi bunlara ülkenin gerçek sahibinin kim olduğunu ve sözünde, kararında kimde olduğunu sizler göstereceksiniz” dedi.