Başkan Uslu'dan TYP Tepkisi: 'Çok Çirkin'

Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, Elazığ genelinde istihdam edilecek 205 TYP kontenjanı içerisinde Ağın'a yer verilmemesine tepki gösterdi.

Başkan Uslu'dan TYP Tepkisi: 'Çok Çirkin'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde çalıştırılmak üzere alınacak Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 205 işçi alımı yapılacak.

Alınacak pesonellerin Elazığ ve ilçelere dağılımı şu şekilde olacak: 

Elazığ’da merkez:135 işçi, Kovancılar İlçesi’nde 18 işçi, Karakoçan İlçesi’nde 16 işçi, Palu İlçesi’nde 11 işçi, Arıcak İlçesi’nde 10 işçi, Alacakaya İlçesi’nde 5 işçi, , Baskil İlçesi’nde 5 işçi, Maden İlçesi’nde 5 işçi alınmak üzere toplamda 205 kişi alınacak.

Açıklanan kontenjan içerisinde Ağın'a kontenjan ayrılmamasına Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, tepki gösterdi. Başkan Uslu, ihtiyaç olduğu halde konten ayrılmamasını çok çirkin olarak niteleyerek: "Ağın Milli Eğitim Müdürlüğünün ve hemşehrilerimizin acil ihtiyacı varken Ağın'a TYP Personeli istihtadımı yapılmaması çok çirkin. Planlamayı yapan yetkililere ilçem ve hemşehrilerim adına hakkımızı helal etmediğimizin bilinmesini isterim" dedi. 

"AĞIN VE SİVRİCE ELAZIĞ'IN İLÇESİ DEĞİL Mİ?"

Açıklamasının devamında Elazığ Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk'e seslenen Başkan Uslu, "Listede AĞIN , KEBAN ve SİVRİCE milli eğitime istihdam yapılmamış ancak, Keban Belediyemize 15 kişi ile ilçeye katkıda bulunulmuş ihtiyaç halinde Keban Belediyesi'nin milli eğitimi destekleyeceğine inancımız tamdır. Elazığ Milli Eğitim Müdürüne soruyorum; AĞIN'a kininiz ve gareziniz nedir? Ağın ve Sivrice Elazığın ilçesi değilmi" ifadelerini kullandı.