Başkan Ulaş Elazığlılara Seslendi

Yaşanan ekonomik sorunlar çerçevesinde Başkan Ulaş Elazığ'da yaşayan vatandaşlara çağrıda bulundu.

Başkan Ulaş  Elazığlılara Seslendi

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Mitat Ulaş Elazığlı vatandaşlardan okul alışverişlerini yerel esnaflardan yaparak ilimiz ekonomisine katkı sunacakları gibi harcadıkları paranın da Elazığ’da kalmasını sağlayacaklarını söyledi.

Elazığ’da on binlerce öğrencinin yeniden okullarına kavuşmasına sayılı günler kaldı. 2023- 2024 eğitim öğretim yılının ilk ders zili İlkokul 1. sınıf ve anaokulu öğrencileri için uyum haftası nedeniyle 4 Eylül’de, diğer ilk ve orta dereceli sınıf öğrencileri ise 11 Eylül’de ders başı yapmaya hazırlanırken velileri de okul alışverişi telaşı sardı. Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Mitat Ulaş velililere çağrıda bulunarak alışverişlerini yerel esnaftan yapmalarını istedi. Ulaş “  Ekonomik olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Bununla birlikte ticaretinde şekli şemali değişti.  Her sektörün ürünü farklı farklı işyerlerinde satılabiliyor. Mağazalarda satan da var sosyal medya üzerinden pazarlamasının yapan da var.  Malumunuz okullarımız açılıyor.  Zor zamanlar geçiren bir şehrin neferi olarak yeni eğitim öğretim yılında başta okul kıyafetleri, kırtasiye ürünleri olmak üzere çocuklarımız için sağlıklı ürünler tercih etmeleri ve güvenilir yerlerden alışveriş yapmaları velilerimiz için elzem olmalıdır. Satın aldıkları ürünlerde herhangi bir sorun yaşadıklarında karşılarında muhatap bulmak istiyorlarsa doğru ve güvenilir yerden alışveriş yapmaları gerekiyor.  Doğru yerde bu şehirde tabelası, vergi kaydı ve bu şehrin evlatları olan yerel esnaflarımızdan alışveriş yapmalarıdır” dedi.

YEREL ESNAFIN GÜÇLENMESİ ŞEHRİN GÜÇLENMESİ DEMEKTİR 

Harcadıkları paranın şehirde kalması için tercihin yerel esnaf olmasına dikkat çeken Ulaş “Yerel esnaf şehrimizin bölgemizin evladıdır. Yerel esnafın güçlenmesi şehrin güçlenmesi demektir.  Vatandaşımız kendi cebini düşünürken şehrini, şehrin fertlerini de düşünmek zorundadır.  Yerel esnaftan yapılan her alışveriş bu şehrin kasasına girecektir. Bugün üç harfli mağazalardan yapılan alışverişlerde paralar bu şehirden uçup gider.  Bu şehrin sanayicisine, esnafına sahip çıkmak her zaman önceliğimiz olmalıdır” ifadelerini kullandı.

ÜÇ HARFLİLERDE YEREL ESNAF SICAKLIĞI BULAMAZSINIZ

Yerel esnafın içimizden biri olduğunu hatırlatan Ulaş “ Yerel esnafın işyerinden içeri girdiğinizde sizi karşılayan güler bir yüz bulursunuz. Sizi ağırlayan çay kahve ısmarlayan samimi bir sohbet ortamı ile karşılaşırsınız. Düğünüz, cenazeniz olduğunuzda mutlaka mutluluğunuza ya da acınıza ortak olacak bir yerel esnafımız vardır. Üç harflilerde ulusal mağazalarda bunu asla göremezsiniz. Onlar ürünü satar, birkaç kişilik istihdama katkı sunar. Sizden kazandığı paraları da başka şehirlere götürür” diyerek sözlerini tamamladı.