Başkan Tüver: 'Kadının Olduğu Her Yerdeyiz'

Göreve geldiği günden beri başta yeni üye kaydı olmak üzere yaptığı çalışmalar ve geniş katılımlı programlarla dikkatleri üzerine çeken Ak Parti Elazığ Kadın Kolları Başkanı Burcu Tüver, kadın kollarının faaliyetlerini Hakimiyet Gazetesi'ne değerlendirdi.

Başkan Tüver: 'Kadının Olduğu Her Yerdeyiz'

Ak Parti Elazığ Kadın Kolları Başkanı Burcu Tüver, kadın kollarının yaptığı çalışmaları Hakimiyet Gazetesi’ne anlattı.
 Başkan Tüver, Ak Parti’nin sadece siyasi kaygılar taşıyan bir parti olmadığını, bir dava hareketi olduğunu belirterek tüm birimlerin bu şiarla çalışmalarını gerçekleştirdiğini söyledi.

Bugüne kadar binlerce hanede on binlerce vatandaşı ziyaret ettiklerini belirten Başkan Tüver, dokunmadık gönül bırakmayacaklarını ifade etti.

İşte Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Burcu Tüver’in gazetemize yapmış olduğu açıklamadan öne çıkan başlıklar:

Başkan Tüver: 'Kadının Olduğu Her Yerdeyiz'

“AK PARTİ BİR DAVA PARTİSİDİR”

Ak Parti’nin bir dava partisi olduğunu, bu sebeple gönüllere dokunmak için yola çıktıklarını söyleyen Başkan Tüver: “Bizim partimiz sadece siyasi kaygıların taşındığı bir parti değil.  Allah rızasını öne alarak, Vatana ve millete hizmet şuurunu kendine ilke edinmiş insanların toplandığı ve Allah rızasını gözeten insanların olduğu bir parti. Peygamber efendimizin bir hadis-i şerifi var; “hayırda yarışın” diye. Biz böyle bir partinin, yüz yılda bir gelecek bir liderini daha iyi anlatmak için insanlara ulaşmamız gerekiyordu. İnsanlara ulaşmak için de hayırda yarışalım dedik.”

Başkan Tüver: 'Kadının Olduğu Her Yerdeyiz'

“MAHALLELER YARIŞIYOR KAMPANYASI İLE TÜM TEŞKİLATLARIMIZ SAHADA”

Ak Parti Kadın Kolları Başkanlığı olarak kendi içlerinde  “Mahaller Yarışıyor, Yönetimler Yarışıyor” adı altında bir üyelik seferberliği düzenlediklerini dile getiren Başkan Tüver, “Elhamdülillah çok güzel gönüllere dokunmuş olduk. Ciddi rakamlara ulaştık, birincilere de ödüllerini verdik. Bu devam edecek. Allah’ın izniyle bayrağı teslim edene kadar hayırda yarışmamız devam edecek” şeklinde konuştu. 

Başkan Tüver: 'Kadının Olduğu Her Yerdeyiz'

“10 BİNE YAKIN HANEYİ ZİYARET ETTİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla seçime kadar Elazığ’daki hanelerin tamamını ziyaret edeceklerini belirten Tüver, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Bir sloganımız var “Çalmadık Kapı, Dokunmadık Gönül” bırakmayacağız Allah’ın izniyle. İlçelerimiz dahil bütün gönüllere ve hanelere en az 3 kere dokunacağız. Cumhurbaşkanımızın 20 yıldır yaptığı hizmetleri devam edeceğiz. Yönetim Kurulu arkadaşlarımız bizlere aylık raporlar veriyorlar. Baktık 9.673 kapı çalınmış. 18.650’de gönüle dokunulmuş Elhamdülillah. Yeter mi, yetmez! Durmadan, yorulmadan Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde biz çalışacağız. Ak Kadın Elazığ ekibi olarak bizler sahada olmaya devam edeceğiz Allah’ın izniyle. Hedefimiz ilde 3, ilçelerde en az 2 kez her kapıyı çalmak.”

Başkan Tüver: 'Kadının Olduğu Her Yerdeyiz'

“KADINLAR SİYASETİN NESNESİ DEĞİL ÖZNESİDİR”

Ak Parti’nin kadınlara ayrı bir değer verdiğini, mecliste en fazla kadın milletvekili sayısının Ak Parti’de olduğunu, 20 yılda bu uğurda büyük bir mücadele verildiğini aktaran Başkan Burcu Tüver: “Sayın cumhurbaşkanımız ilk günden beri en büyük desteğini kadınlarımızdan alır. Kadınlarımız siyasetin nesnesi değil, öznesidir der sayın cumhurbaşkanımız. Kadınlarımız gelmiş geçmiş en iyi lidere sahibiz diyorlar Elhamdülillah. ‘O bizleri enflasyona ezdirmedi” dedi. 

Başkan Tüver: 'Kadının Olduğu Her Yerdeyiz'

“KADININ OLDUĞU HER YERDEYİZ”

Teşkilat çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Tüver, saha çalışmalarıyla ilgili şunları kaydetti: “Özellikle kadını ve kadının siyasetteki rolünü öne çıkaran bir anlayışla yol yürüyoruz cümlelerini ön plana çıkararak yola çıkıyoruz. Kadının olduğu her yerdeyiz diyerek saha çalışmalarına çıkıyoruz. Kadın esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Kadınlarımız sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde ciddi bir özgüvene sahip oldular. KOSGEB’den, TKDK’dan, İşkur’dan destek almış, iş yeri açmış kadınlarımızı ayrıca ziyaret ediyoruz. Kendi imkânlarıyla iş yeri açmış kadınlarımızı ayrıca ziyaret ediyor başarı hikâyelerini gururla dinliyoruz. “Kadının olduğu her yerdeyiz” sloganıyla her kesimden kadınlarımıza yönelik ziyaretlerimizi yapıyoruz.” 

Başkan Tüver: 'Kadının Olduğu Her Yerdeyiz'

“40 YIL HATIR BIRAKMAYA GELDİK”
Özellikle hane ziyaretlerinde samimi ortamlarla karşılaştıklarını aktaran Tüver: “40 yıl hatır bırakmaya geldik sloganımız var bizim. Kahvelerimizi, çikolatalarımızı alıp hane ziyaretleri yaptığımızda seviniyor vatandaşlarımız. O kadar samimi bir ortam oluşuyor ki anlatamam. Çoğu evde 40 yıl değil, 140 yıl bizim aklımızdan çıkmaz diyorlar hane sakinleri” şeklinde konuştu.

Başkan Tüver: 'Kadının Olduğu Her Yerdeyiz'

 “SANDIK MUHAFAZASI BOYNUMUZUN BORCU”

2023 seçim hazırlıklarına değinen Tüver, konuyla ilgili olarak: “Sandık bazlı toplantılarımızı da yapıyoruz. Sandıkları en iyi şekilde muhafaza etmek boynumuzun borcudur. Sandık bazlı yönetim kurulu toplantılarımızı çok büyük bir hassasiyetle, çok ciddi kalabalıklarla, çok ciddi mesailerle yapıyoruz. Sandıklarda hakkaniyetle görev yapacak arkadaşlarımızı da bu şekilde belirlemeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Tüver: 'Kadının Olduğu Her Yerdeyiz'

“VATANDAŞIN TEVECCÜHÜ VAR”
Ak Parti teşkilatlarının her zaman vatandaşın yanında olduğunu belirte Başkan Burcu Tüver, şunları söyledi: “Yeni doğan çocukların heyecanına Ak Parti Kadın Kolları olarak dahil olalım istedik. Şu anda ya hastanede ziyaret ediyoruz ya da evlerine gidip ziyaret ediyoruz. O mis kokulu, cennet kokulu çocuklarımızın kokularını içimize çekip yanlarından ayrılıyoruz. Kendilerini yalnız hissetmiyorlar. Vatandaşlarımızın gerçekten çok ciddi teveccühleri var. İl Başkanımız Şerafettin Yıldırım’a, Milletvekillerimize ve Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’na bizlere verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum.”

Başkan Tüver: 'Kadının Olduğu Her Yerdeyiz'

“AZİMLİ BİR EKİP OLUŞTURDUK”

Kadın kollarının çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerinin altını çizen Başkan Tüver, şunları söyledi: “Bayrağı devraldığım yol arkadaşlarıma da öncelikle emek ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Rabbim hepsinden razı olsun. Ak Parti, şu an bu seviyedeyse her dönemde görev yapan yol ve dava arkadaşlarımın emekleri, gayretleri, samimiyetleri ve değirmene bir su taşımasından dolayıdır.”

Başkan Tüver: 'Kadının Olduğu Her Yerdeyiz'

“SAMİMİ, GAYRETLİ VE AZİMLİ BİR EKİPLE SAHADAYIZ” 

Samimi, gayretli ve vefakâr bir ekiple çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Başkan Tüver; “Bizler Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız Ayşe Keşir’in tensipleriyle Elazığ Kadın Kolları İl Başkanlığı’na atamamız gerçekleştikten sonra hemen yönetim kurulumuzu oluşturduk. Akabinde yürütme kurulumuzu oluşturduk. Tüm ekip arkadaşlarımız azimli. Biz bu kurulları oluştururken de demografik yapıya dikkat etmeye çalıştık. Şehrimizin doğu bölgelerinde de, batı bölgelerinde de ikamet eden arkadaşlarımız var. Genel bir dağılım yapmış olduk. Çalışmalarımıza bu kapsamda ara vermeden devam edeceğiz.” dedi.