Başkan Şerifoğulları: 'Vesayetçi Ağızların Hesap Vakti Gelmiştir'

Erol KARA/ Türkiye, Doğu Akdeniz'de büyük bir mücadele verirken 104 emekli amiralin, Kanal İstanbul ve Montrö tartışmalarını bahane ederek hükümeti hedef alan ve manipülasyon kokan bildiriye Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'ndan sert tepki geldi. Şerifoğulları, 'Demokrasiye ve millet iradesine saygı duyan herkesin yapacağı tek şey bu hadsiz bildiri karşısında amasız ve fakatsız tavır almaktır. Biz bu ülkeyi Emekli amirallere yem etmeyiz' dedi.

Başkan Şerifoğulları: 'Vesayetçi Ağızların Hesap Vakti Gelmiştir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şahin Şerifoğulları, Ülkemiz son yıllarda nice zorlu badire atlatmışken ve demokrasimizi inkıtaya uğratacak girişimler ilk günkü tazeliğiyle hafızalarda dururken, 104 emeklinin açıkladığı hadsiz ve antidemokratik bildiriden siyasi menfaat sağlamaya çalışanları hayretle izliyoruz dedi.

BU DİL DARBE DİLİDİR
Şerifoğulları; ”Halkın iradesini hiçe sayarak hükümete ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ayar vermeye kalkışan darbeci vesayetçi ağızların tehdit ve darbe imalarıyla dolu cunta bildirisi Türkiye’yi ayağa kaldırmıştır. Bu dil darbe dilidir. Bu dil muhtıra dilidir. Bu dilin sahipleri darbe kışkırtıcılığından hesap vermelidir. Çünkü biz bu demokrasiyi bildirilerle kazanmadık. Biz demokrasiyi darağaçlarına, tanklara bedel koruduk. 15 Temmuz’da şehitler verme pahasına, tanklara, savaş uçaklarına, bombalara, kurşunlara karşı durduk. Biz bu ülkeyi emekli amirallere yem etmeyiz” dedi.

BU MİLLET GEREKİRSE BİR DAHA DERS VERİR
Bu bildiriye imza atanların Atlantik bağlantılarını aziz millet çok iyi biliyor diyen Şerifoğulları, “Milli iradeye hadsizce parmak sallayan emekli askerlerin hesap verme vakti gelmiştir. Bu haddini bilmezliktir, bu haddi aşmaktır. 104 emekli amiralin yaptığı bildiri, neresinden bakarsanız bakın kepazeliktir. Bundan sonraki süreçte demokrasi daha güçlenerek çıkacak. Hafıza kaybına uğramışlarsa o görüntüleri tekrar açıp baksınlar. Bu millet 15 Temmuz'da, vesayet heveslilerine büyük bir ders verdi. Gerekirse bir daha ders verir” dedi.