Başkan Şerifoğulları'ndan Elazığspor değerlendirmesi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Hakimiyet Gazetesi'ne yaptığı özel açıklamada, Elazığspor hakkında da önemli açıklamalarda bulundu

Başkan Şerifoğulları'ndan Elazığspor değerlendirmesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Ömer Enes Yılar – Hüseyin Kabukçu
Hakimiyet Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığspor için de önemli değerlendirmeler yaptı. Göreve geldiği günden bu yana sürekli Elazığspor’un yanında olduklarını söyleyen başkan Şerifoğulları, “Elazığspor mevcut borç yükünden kurtulması için şehrin bütün dinamiklerinin harekete geçmesi gerekiyor” dedi.


“AMATÖR SAHALARIN BİRÇOĞUNDA BİZİM EMEĞİMİZ VAR”
Gençlik yıllarında amatörde futbol oynaması ve ASKF Başkanlığı yapmasının spora ilgi duymasına vesile olduğunu belirten Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı’nı 8 yıl yapmamdan dolayı spor severlerin çok ciddi beklentisi söz konusu. Elazığspor bizim için çok önemli bir yere sahip. Elazığspor bizim sevdamız, aşkımız. Sadece lafta kalmıyor, icraata da dönüştürüyoruz. ASKF Başkanlığım döneminde şehrin tesisleşmesi adına çok önemli yatırımlar yaptık. Bugün amatör sahaların bir çoğunda bizim emeğimiz var. İl Özel İdare Spor Kompleksi’nin yapılmasından, Doğukent’te yapılmış olan sahanın her kademesinde bizim katkımız söz konusu. Sporun her alanına katkı sağlamak, hizmet sunmak istiyoruz. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durması adına spora yönlendirmek istiyoruz. Tesisleşme anlamında Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz’ün yaptığı her çalışmaya katkı sunuyoruz. Bizim yaptığımız, yapacağımız, taahhütlerimiz var” dedi.

“ŞEHİR, ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI”
Elazığspor’a geldikleri günden bu yana yardımlarının devam ettiğini ifade eden Başkan Şerifoğulları, “Bundan sonraki süreçte de Elazığspor’un yanında olacağız. Bunu net bir şekilde söylüyoruz: Elazığspor’un borç yükünden kurtulması sadece Elazığ Belediyesi’nin elinde olan bir şey olmamalı. Bu noktada şehrin bütün dinamiklerinin elini taşın altına koyması gerekli ve zorunda. Bizler gövdemizi koymuşuz. Herhangi bir STK elini taşın altına koyarsa bu sorunun altından hep birlikte kalkarız diye düşünüyorum. Yönetimin katkı sağlaması lazım. Yönetimin yanında bizim de yapacağımız katkılar olacak. Şehrin geneline bu süreci yaymak lazım. Sadece Elazığ Belediyesi’ne bu işi yüklemek vicdansızlık olur. Elazığ Belediyesi’nin bu yükün altından kalkacak gücü tek başına şu aşamada yok” şeklinde konuştu.

“O STADYUMDA ELAZIĞSPOR’UN OLMAMASI BİZLERİ ÜZER”
Geldikleri günden itibaren kulübe katkılarını sıralayan Şerifoğulları, “Geldiğimiz gün kulübün elektrik sorununu çözdük. Çalışan personelleri Elazığ Belediyesi bünyesine aldık. Kulübü çok ciddi bir maliyetten kurtardık. Bir yıl boyunca tüm gıdasını, iaşesini biz sağladık. Bunun yanı sıra prim destekleri, deplasman giderlerini bizler karşılıyoruz. Bu yardımlarımız devam edecek ama Elazığspor’un sorununun tamamen çözülmesi adına şehrin tüm katmanlarının bu işin içine girmesi lazım. Herkesin taşın altına elini koyması lazım. Elazığspor’un yaşamasını istiyorsak; Bu işin üstesinden gelmemiz lazım. Yine Ak Parti’nin önemli yatırımlarından stadyum inşaatımız devam ediyor. İnşallah 2021’in sonlarına doğru stadyumun teslim edileceği konuşuluyor. 170 Milyon TL’lik büyük bir yatırım. Bu büyük yatırımda, o stadyumda Elazığspor’un olmaması bizleri üzer. Hep birlikte inşallah bu işin üstesinden geliriz” ifadelerini kullandı.