Başkan Şerifoğulları Desteğini Açıkladı! Elazığ'da Kadınlar Güvende Olacak!

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Derneği ve Güler misin Ağlar mısın ekibi 7 Haziran'da, neredeyse bütün şehrin beğenisini ve desteğini toplayan, kadına şiddet temalı bir tiyatro oyunu sergilemişti.

Başkan Şerifoğulları Desteğini Açıkladı! Elazığ'da Kadınlar Güvende Olacak!

Elazığ’da bir süredir faaliyetlerini sürdüren Kadına Şiddetle Mücadele Derneği, geçtiğimiz günlerde kadına şiddet temalı bir tiyatro oyunu sergiledi ve bu oyun Elazığ’da oldukça büyük ilgi gördü.

Hakimiyet’e özel açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Gülnar Karagöl, derneklerinin sadece kadına yönelik şiddetle ilgilenmediğini, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını ve bu konuda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirtmişti.

TİYATRO OYUNU SES GETİRMİŞTİ, ŞERİFOĞULLARI KONUYA EL ATTI

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın, Kadına Şiddetle Mücadele Derneği ve Güler misin Ağlar mısın ekibi tarafından 29-30 Haziran’da düzenlenecek olan “Anadolu Kadınlarımızın Sesi Oluyoruz” konulu etkinlikleri için gereken her şeyi yapacağı öğrenildi.

Elazığ Belediyesi’nin büyük katkılarıyla gerçekleştirilecek olan etkinliklerin detaylarını paylaşan Kadına Şiddetle Mücadele Derneği Başkanı Gülnar Karagöl yaptığı açıklamada,

"Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Derneği ve Güler misin Ağlar mısın ekibi olarak bizler 7 Haziran’da Elazığ’da ses getiren, kadına şiddet temalı bir tiyatro oyunu sergiledik. Sesimizin daha gür çıkması için Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları ile görüştük ve Başkanımız, daha büyük kitlelere ulaşabilmemiz için 29-30 Haziran’da düzenleyeceğimiz “Anadolu Kadınlarımızın Sesi Oluyoruz” konulu etkinliklerimize sahip çıkarak bizlere büyük bir destekte bulundular. Başkanımızın Elazığ’daki bütün sorunlara hakim olması ve kadınların gördüğü şiddete son derece duyarlı davranması, Şehr-ül Emin isminin tam karşılığı bir insan olduğunu göstermektedir, bunun için kendisine teşekkür ederiz” dedi.

"ANADOLU’DA ŞİDDET GÖREN KADINLARIMIZIN GELECEĞİNE IŞIK TUTACAĞIZ"

Başkan Karagöl, iki gün sürecek olan etkinliğin detaylarını da paylaştı:

“Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Derneği olarak Belediye Başkanımızın 29 Haziran günü için bizlere tahsis ettiği Belediye otobüsleri ile Öğretmen Evi belediye otobüs durağından tüm katılımcılarımızı ücretsiz şekilde Harput’a taşıyacağız, orada saat 20:23’te Balakgazi parkında bulunan Türk Bayrağımızın gölgesinde Çayda Çıra eşliğinde bütün katılımcılarımızla birlikte meşale yakarak Anadolu’da şiddet gören kadınlarımızın geleceğine ışık tutacağız.

30 Haziran, saat 18:30’da Ahmet Tevfik Ozan Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahnelenecek olan tiyatro oyunumuz olacaktır. Kültür Merkezi, tarafımıza Başkan Şerifoğulları tarafından tahsis edilmiştir ve tiyatromuza bütün halkımız davetlidir."