Başkan Ormanoğlu, Akçakiraz Belediyesi'nin Borcunu Açıkladı

Akçakiraz Belediye Başkanı İbrahim Ormanoğlu, belediye çalışmaları hakkında bilgiler vererek Akçakiraz Belediyesi'nin borcunu açıkladı.

Başkan Ormanoğlu, Akçakiraz Belediyesi'nin Borcunu Açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akçakiraz Belediye Başkanı İbrahim Ormanoğlu,  basın mensuplarıyla düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Belediye çalışmaları hakkında bilgiler veren Akçakiraz Belediye Başkanı Ormanoğlu, belediye olarak hiçbir karanlık işin içinde olamayacaklarının altını çizerek: “2024 Yerel Seçimlerinde ilimizin en ciddi şekilde oy alan partilerin bir temsilcisi olarak karşınızdayız. Yaptığımız her işin hesabını vermek için sizin de bizi sorgulanmak için bir araya geldik. Bu da bir değerlendirme olsun kendi açımızdan. Her türlü eleştiriye açığız öncelikle bunu net bir şekilde ifade edeyim. İyi niyetli, olumlu veya olumsuz her türlü eleştiriye açığız. Şeffafız, netiz. Hiç kimseden toplumdan ve basın mensuplarından, halkımızdan gizleyecek saklayacak hiçbir karanlık hiçbir kirli işin içinde olmayacağız.” Dedi.

Belediyenin borcunu da açıklayan Akçakiraz Belediye Başkanı İbrahim Ormanoğlu: “Ben göreve geldiğimiz zaman yani 1 Nisan 2024’te Belediyemizin kasasında yaklaşık olarak 38 milyon bir para vardı nakit. 38 Milyon nakit buna karşılık da bizim 90 milyon borcumuz vardı. Borcumuz 90 milyon nakitimiz 38 milyondu. Tabi biz 1 Nisan’da göreve başladığımız için. Mart ayı maaşlarını ödedik, elektrik faturalarımızı ödedik, Mart Ayı’nın hak edişleri olan Mazotu, elektriği ödedik, personellerin maaşlarını ödedik. Bununla beraber biliyorsunuz ayın 15’inde memur maaşları var. Yani ilk 15 günde bizim kasamızdan yaklaşık bir 10 milyon para çıktı. Şuanda kasamızda gelir gider dengesini sağlamaya başladık. Yaklaşık 28 milyon paramız var. Rakamlar net değil ama isterseniz net olarak da verebiliriz bu konuda bizim bit sıkıntımız yok. Nisan ve Mayıs Ayı’ndaki gelir ve giderlerimizi ifade edeyim. Nisan ayında 7 milyon 150 bin TL gelirimiz olmuş buna mukabil giderimiz 11 milyon 762 bin TL olmuş. 4 milyon 600 bin TL eksideyiz.  Mayıs Ayında 11 milyon 922 bin TL giderimiz olmuş buna karşılık 8 milyon 16 bin TL bir gelirimiz olmuş. Giderimizde yaklaşık 4 milyon TL’ye düşmüş.” Dedi.