Başkan Mehmet Havabulut'tan İndirim Talebi

Temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV yüzde 1'e indirildi. Elazığ Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Havabulut, elektronik ve saat ürünlerinde de KDV indirimi yapılması talebinde bulundu.

Başkan Mehmet Havabulut'tan İndirim Talebi

Başkan Havabulut açıklamasında, “Ülkemiz ve dünya ekonomik olarak dar bir boğazdan geçerken, hükümet çoğu konuda indirime gitmeye başladı. Önce temel gıda ürünlerinde ki KDV %8’den %1’e çekildi. Market zincirlerinin burada da yaptığı fırsatçılıktan sonra geçtiğimiz günlerde fiyat etiketi yönetmeliği yayınlanarak bu istismarın önüne geçilmeye çalıştı. Temel gıdada ki KDV indirimden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Belediyelere seslenerek “AK Partili Belediyelerin olduğu yerde en az %7 indirim yapmak suretiyle vatandaşımızın su faturalarını rahatlatacağız” demişti. Bu açıklamanın ardından, AK Partili Belediye Başkanları emir telakki edip, peş peşe su faturalarında %7 indirim yapıldığını açıkladılar. Elektrik ve doğalgaz yardımlarını da açıklayan Erdoğan’ın ardından, biz de elektronik ve saat ürünlerinde KDV indirimi yapılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HAVABULUT: UMARIZ BU KDV İNDİRİMİ GERÇEKLEŞİR, VATANDAŞIMIZIN VE ESNAFIMIZIN CEBİNE YANSIR 
Başkan Havvabulut, “Seçildiğimiz günden beri bizleri bu noktaya taşıyan esnafımızı geziyoruz. Devletimizin temel gıda ve su kullanımında yaptığı KDV indiriminin yanında, kendi sektörlerinde de uygulanmasını istediklerini bize ilettiler. Bizim asli görev ve amacımız esnafımızın talebini iletmek ve sorunlarına çözüm önerisi sunmaktır. Esnafımız adına naçizane talebimiz, elektronik sektöründe faaliyet gösteren esnafımızın ayakta durabilmesi, düşen satışlarını tekrar eski günlere döndürebilmesi için, devletimizden talebimiz elektronik ürün yedek parça bilgisayar cep telefonu tablet ve benzeri ürünlerin yanı sıra saat sektöründe KDV %18 olan ürünlerin genel olarak indirime gidilmesi KDV oranlarımızın %18’den %8’e çekilmesidir. Buradan şunları belirterek cümlelerime son vermek istiyorum, her koşulda elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince esnafımızın yanında olacağız” dedi. Umarız bu KDV indirimi gerçekleşir, vatandaşımızın ve esnafımızın cebine yansır” şeklinde konuştu.(Bülten Haber)