Başkan Kurnaz: Zam Olmazsa Dengeler Düzelir 

Fethiye UÇAL/Kredi taksitlerinin ertelenmesinden dolayı esnafın kendini bir nebze de olsa toparlayarak kredilerinin taksitlerini ödediğini  ifade eden Harput Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Kurnaz, esnafların şu anda kredi talepleri  olduğunu, ilk 9 ayda 300 milyon TL esnafa kredi verdiklerini,  piyasa zammı olmadığı sürece fiyatların stabil olacağını ve zamanla dengelerin yerine oturacağını ifade etti. 

Başkan Kurnaz: Zam Olmazsa Dengeler Düzelir 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Uçal/Harput Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Kurnaz, Elazığ Hakimiyet Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu. 

Başkan Kurnaz, şu anda mevcut hazine kaynaklı kredilerin kullanıldığını geçen haftalarda yüzde on beş olan faiz oranlarının şu anda yüzde on yedi civarına yükseldiğini ifade etti. 

YÜKSEK FAİZ ESNAFLARIMIZA DA YANSIYOR 

Kredi faiz oranlarının ister istemez esnaflara da yansıdığını ifade eden Başkan Kurnaz,“ Merkez Bankasının açıkladığı kredi faiz oranları ister istemez biz esnaflara da yansıyor. Fakat bankalara nazaran faiz oranlarımız düşük. Bankaların faiz oranları aylık yüzde 3 ya da yüzde 4  olmasına rağmen  bizlerde ise 1.5 oranında  bir faiz oranı var” dedi. 

Başkan Kurnaz: Zam Olmazsa Dengeler Düzelir 

BEKLEYEN KREDİ DOSYALARIMIZ VAR  

Esnafların şuan kredilerini ödeyebildiğini ve bir sorunun olmadığını ifade eden Başkan Kurnaz, “Kredi taksitlerinin ertelenmesinden dolayı esnaf kendini bir nebzede olsa toparladı. Esnaflarda şu anda bir problem olmadığı görünüyor. Kredilerinin taksitlerini ödeyebiliyorlar. Esnafların şu anda bizden kredi talepleri var. Dördüncü ve beşinci aydan bekleyen kredi dosyalarımız var. İmkanlarımız dahilinde esnafımıza bu kredilerin ödenmesi için yardımcı oluyoruz” diye ifade etti. 

YENİ YERİMİZDE ESNAFIMIZA HİZMET EDECEĞİZ 

Yeni yerlerinde 17 tane esnaf odasının esnaflara hizmet vereceğini ifade eden Başkan Kurnaz, “Esnaf Odaları Birliğine, Belediye Başkanımızın bizlere vermiş olduğu sürsürü muhtarlığının karşısında olan yerin tadilatına başlamış bulunmaktayız. Yaklaşık üç-beş milyona yakın bir para gidiyor. Bu konuda teşekkür ediyoruz az çok destek alıyoruz. Mevcut olan binamız eski binaydı ve orta hasar aldı bu sebepten dolayı binamızı boşalttık.  Bütün odalarımızı  şu anda tadilatı başlamış olan yeni yerimize toplayacağız. Toplamda 17 tane odamız esnafa bu binada hizmet verecek. Bu aşamada yeni yerin tadilatı var, doğalgaz, elektrik, tabela, boya, toplantı salonu, yemekhanesi vs. gibi çalışmaları var.” dedi.

Başkan Kurnaz: Zam Olmazsa Dengeler Düzelir 

“ESNAFIMIZA 9 AYDA 300 MİLYON KREDİ VERDİK”

Başkan Kurnaz,“ Harput Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi ilk 9 ayda esnafa 300 milyonun üstünde kredi verdi.  Şu anki ekonomik durum yakıt anlamında, piyasadaki faizlerin ve  zamların artışları sabit kalırsa düzeleceğine inanıyorum. Netice itibariyle her sabah uyandığımızda bir fiyat artışı var. İki üç lirada olsa bir artış görüyoruz. İster istemez buda ekonomide dengesizlikleri meydana getiriyor. Önemli olan fiyatların stabil kalması.” dedi.  

ZAM OLMAZSA DENGELER YERİNE OTURUR 

Zam olmadığı zaman ve fiyatların stabil olduğu zaman dengelerin  yerine oturacağını  söyleyen Başkan Kurnaz,“ Bu aşamada her şeyi yakıta bağlarsak günlük lokanta esnafı, çaycısı, berberi her türlü esnafı dolayısıyla zam yapıyor. Buda ister istemez vatandaşa yansıyor. Okul servis araçlarında öğrenci 8 tane ise 10 öğrenci alındı ama o günkü yakıt bedeli ile bugünkü yakıt bedeli aynı değil. Servis Şoförlerinin geçen sene 750 TL’ye götürdükleri öğrenci şu anda 1500 TL’ye gitmek zorunda. Zam olmadığı zaman ve fiyatlar stabil olduğu zaman dengelerin yerine oturacağını düşünüyorum.  Şu anda hiçbir şey stabil olmadığı için dengeler oturmamış diye düşünüyorum. ”dedi.