Başkan Kurnaz: 'Esnaf ve Kefalet Kredileri 6 Ay Ertelenmiştir'

Kübra Kabukçu/Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Turan Kurnaz, esnaf ve sanatkârların, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatiflerinden Halkbank aracılığıyla kullandığı kredilerin ödemelerinin 6 ay süreyle faizsiz bir şekilde ertelendiğini duyurdu.

Başkan Kurnaz: 'Esnaf ve Kefalet Kredileri 6 Ay Ertelenmiştir'

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Elazığ dahil 11 il afet bölgesi ilan edilmişti. Afet bölgesi ilan edilen illerde yaraların sarılması için yapılan çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda esnaflar için önemli bir destek daha devreye sokuldu. Esnaf ve sanatkârların, esnaf ve kefalet kredi kooperatiflerinden Halkbank aracılığıyla kullandıkları kredilerin ödemeleri, faizsiz bir şekilde 6 ay ertelendi.

BAŞKAN KURNAZ: ‘ESNAFLARIMIZA HAYIRLI OLSUN’

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Turan Kurnaz şunları kaydetti:

Deprem nedeniyle 11 ilimizce özellikle esnaf ve sanatkârlarımız ekonomik açıdan ciddi bir yara aldı. Bu yaraların sarılması için elbette devletimiz gerekli tüm adımları atacaktır. Bu doğrulta çalışmalar hızla devam ediyor. Özellikle Elazığ’da esnaflarımızın Halkbank aracılığı ile kullanmış olduğu kredilerinin ödemelerinin ertelenmesi doğrultusunda talepler gelmekteydi. Çok şükür bu süreç neticelendi. TESKOMB Başkanı Abdülkadir Akgül, Malatya’ya geldiğinde de bu talebi kendilerine iletmiştik. Sonucun olumsuz olacağına dair zaten bir şüphemiz yoktu. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile bu kredilerin ertelendiğini bildirmek istiyorum. Bu vesileyle yaşadığımız deprem nedeniyle hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Cenabı Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum. Hep birlikte dayanışma içerisinde inşallah kısa sürede bu zor süreci atlacağız.