Başkan Kaya: '4 Belde Birleşerek Bir İlçe Kurulmalı' 

Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, Yurtbaşı, Yazıkonak, Akçakiraz ve Mollakendi belde belediyelerinin birleştirilip bir ilçe haline getirilmesi gerektiğini ifade ederek, 'Bu şehrin doğusunu geliştirmek için en birinci meseledir. Çok önem arz ediyor' dedi.

Başkan Kaya: '4 Belde Birleşerek Bir İlçe Kurulmalı' 

Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanan ve Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu “Son Baskı” programının konuğu Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya oldu.

Başkan Sabahattin Kaya, Elazığ’da şehrin doğusunda bulunan Yurtbaşı, Yazıkonak, Akçakiraz ve Mollakendi belde belediyelerinin birleştirilip bir ilçe olması gerektiğini ifade etti. 

KAYA: 4 BELDE BİRLEŞEREK İLÇE BELEDİYESİ OLMALI 

Başkan Kaya yaptığı açıklamada, “Elazığ’ın kaderini etkileyecek bir çalışma ben özellikle istiyorum ve diliyorum. Bütün hükümet büyüklerimize buradan seslenmek istiyorum. Lütfen bu meseleyi can kulağı ile dinleyin. Bu mesele için bir adım atın. Bu şehrin doğusunu geliştirmek için en birinci meseledir. Çok önem arz ediyor. Bütün şehir şayet büyükşehir olursak ya da böyle il belediyesi olarak kalırsak bile kesinlikle şehrin doğusundaki 4 tane merkez belde belediye başkanının kapatılması ilçe olması lazım.  Bu 4 beldeler Yurtbaşı, Yazıkonak, Akçakiraz ve Mollakendi. Bunların ilçe olması durumunda 4 tane belde belediye başkanı 4 ayrı plan yapıyor. Yazıkonak ayrı, Yurtbaşı ayrı, Akçakiraz ayrı ve Mollakendi ayrı bir plan yapıyor. Dolayısıyla ova tehdit altında, ova işgal altında. Coğrafyamız ve kentimiz gerçekten risk altında” diye kaydetti.

KAYA: ŞEHRİN DOĞUSUNA PRESTİJLİ YATIRIMLARIN GELMESİ LAZIM 

Başkan Kaya, “Yamuk bakan doğruyu göremez. Olaya farklı baktığınız vakit farklı adım atıyorsunuz. Size göre çok katlı prestijli binalar Los Angeles’ı andırıyor. Ama bana göre de buranın tarihin dokusunu kaybetmemiz lazım. Olaya farklı bakıyoruz. Tarım alanlarını katletmemiz lazım. Sanayi ve ticari alanlar işgal edilmemeli. Ama hepsi karışmış. Akıllı bir ilçe belediye başkanı ufku olan vizyonu olan, olayı anlayan, analiz eden ona göre de adımlarını atan bir belediye başkanı gerçekten çok başarılı olur. Ve şehrin doğusu ilçe olduğu vakit, ilçe tarım, ilçe adliye, ilçe kaymakamlığı, ilçe emniyet, ilçe nüfus, ilçe müftülüğü ve hasıl devlet gelir. Devlet gelince de orası büyüyecek ve gelişecek. Bana göre en büyük sorun şehrin doğusu ile batısı arasındaki gelişme, büyüme, kalite ve standart farkıdır. Bunun ortadan kalkması için şehrin doğusuna prestijli yatırımların gelmesi lazım. Bunun içinde bir şekilde şehrin doğusuna temas edilmeli. Şehrin doğusundaki sakinlerin ve belediye başkanlarının dinlenmesi lazım” dedi.