Başkan Karakuş'tan Elazığ'ın sulama sorunu hakkında çok sert açıklama!

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Erhun Karakuş, GES ( Güneş Enerji Santrali) Projesi'nin Tunceli'ye kaptırıldığını belirterek şu soruyu sordu: 'Yirmi yıldır sulama problemi çeken, her seçime malzeme edilen bölge kuzovamıydı, akpazarmıydı?'

Başkan Karakuş'tan Elazığ'ın sulama sorunu hakkında çok sert açıklama!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Enerjide dışa bağımlılığın azaltılmasına yönelik çabaların arttığı ülkemizde; yerel çiftçilerimizin elektirik maliyetlerinin düşürülmesi ve ekonomik katkı sağlamak amacıyla GES (Güneş Enerji Santrali) projesi hayati bir önem taşımaktadır.

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Erhun Karakuş, GES Projesi'nin Tunceli'ye kaptırıldığını belirterek sert tepki gösterdi. Başkan Karakuş,  "Yirmi yıldır sulama problemi çeken, her seçime malzeme edilen bölge kuzovamıydı, akpazarmıydı" dedi. 

"PROJEYE NEDEN SAHİP ÇIKMADINIZ"

Elazığ'ın en büyük sorunlarından birinin 'sulama sorunu' olduğunu belirten Başkan Erhun Karakuş, GES Projesi'nin Tunceli'ye kaptırıldığını, Elazığ'ın sulama sorunun siyasete malzeme edildiğini belirterek açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Her dönem İlimiz siyasetçilerinin seçim vaatleri başında bulunan ve 19 yıldır her defasında siyasi malzeme olarak kullanılan Kuzova sulama projesi, Dosyası kapatılarak bir sonraki seçimde tekrar malzeme olarak kullanılmak üzere rafa kaldırılmış görünüyor. ilimizin üç tarafı sularla çevrili olmasına rağmen, 20 senedir suya hasret olan bu zengin ve bereketli tarım arazilerinin sulanması ile ilgili enerji maliyetleri bahane edilmiştir. Buna örnek verecek olursak, Kuzova da şu an sulama yapılan yerde 172 metrede pompalama yapılıyor. Bir pompanın seviyesi de ortalama 75-80 metre olduğu için iki defa elektrikle pompalama yapılıyor ki ovaya su aksın. peki bu maliyete son verecek, çiftçilerimizin en büyük girdilerinden biri olan elektrik giderine kökten çözüm olarak bitirecek olan ve İlimizde, kuzova da yapılması planlanan GES (Güneş Enerji Santrali) projesine neden sahip çıkmadınız ve ilimizde yapılmasını sağlamadınız.  Yirmi yıldır sulama problemi çeken, her seçime malzeme edilen bölge kuzovamıydı, akpazarmıydı?

"BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ELAZIĞ'DA OLMASINA RAĞMEN...

İl Başkanı Av. Erhun Karakuş: "Bu proje ile elektrik ihtiyacını tamamen güneşten karşılanacak, bu sayede çiftçilerimize önemli bir ekonomik katkı sağlanmış olacaktı. Bu sebeple yılda iki,üç kez ürün hasad edilecek hem çiftçimiz kalkınacak hem de ekonomiye getirisi olacaktı. ama maalesef bu hayati proje artık ilimizden alınarak Tunceli Akpazar beldesine yapılmasına karar verilmiştir. Masa başında fotoğraf çekmek ile bu işler olmaz, icraat lazım icraat. Elinizde ki Elazığ tahsis edilmiş sulama projelerini dahi başka yerlere kaptırıcaksınız, bölge müdürlüğü Elazığ olmasına rağmen ilimizin sulu tarım oranı %20, komşu ilimiz Malatya’nın %55 lere ulaşacak, sonra da kalkıp masa başlarında fotoğraflar çekip biz çözeceğiz diyeceksiniz, sahipsiz Elazığ denildiğinde kızacaksınız. İlimiz siyasetçileri tarafından her defasında hayal kırıklığına uğrayan hep yanlız bırakılan sahipsizlik ve adaletsizlik duygusunu iliklerine kadar yaşayan  vatandaşlarımız elbette tüm bu vurdumduymazlığın faturasını hesap etmiş ve sandıkta ise hak ettikleri cevabı demokratik yollardan vermeyi beklemektedir."