Başkan Karagöl: Şiddete Karşı Olan Herkesi Etkinliğimize Bekliyoruz

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Derneği Başkanı Gülnar Karagöl, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirecekleri etkinliğe tüm Elazığlıları davet etti.

Başkan Karagöl: Şiddete Karşı Olan Herkesi Etkinliğimize Bekliyoruz

Başkan Karagöl, Hakimiyet'e özel yaptığı açıklamada hem dernekleri hakkında bilgi verdi hem de yapılacak etkinliğe tüm Elazığlıları davetti. Karagöl açıklamasında: "Derneğimizin yelpazesi çok geniş. Derneğimizde çocuk istismarı var, madde bağımlılığı var, kadının kadına yaptığı şiddet var, kadının erkeğe yaptığı şiddeti de ele alıyoruz.  Şiddetin er türüne karşıyız. Derneğimiz kadın topluluğu ile kurulmuş bir dernek değil.  Kadın erkek bir araya gelerek bir dayanışma içerisinde kurulmuş bir dernek. Derneğimizde yaptığımız çalışmalar maddeye meyilli çocuklarımızı spora yönlendiriyoruz. Ailelerine maddi anlamda destek olmaya çalışıyoruz. İstismara uğramış çocuklarımızı spora yönlendiriyoruz. Aynı zamanda şiddet görüş ve ihtiyaç sahibi aileleri de maddi manevi destekler veriyoruz. Derneğimiz aynı zamanda bir yardımlaşma derneği ihtiyaç sahibi yoksul aileleri, tek başına çocuk büyütmeye çalışan, şiddet görmüş kadınlara da destek oluyoruz. Derneğimize yaptığımız çalışmalardan yurtlarda bir çok konferans verdik. Kadına yönelik şiddeti ele aldık. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ele aldık. Bunun yanında bide flört şiddetini ele aldık bu konuda kız yurtlarında iyi düzeyde söyleyişiler ve konferanslar yaptık. Bunun dışında da şuan 15 tane maddeye meyilli  öğrencimizi mazlum hocamızın yanında  onun yanında şuan atletizme gidiyor. İstismara uğramış çocuklarımızı da spora yönlendirdik. Biz evlilikleri daha çok koruma altına almaya çalışan, yıpranmış evlilikler nasıl düzeltebiliriz diye gelen kadınlarımızı onları psikologlara yönlendiriyoruz. Psikolojik destek verdirmeye çalışıyoruz. Ama üst boyutta ki gelen kadınlarımıza da hukuksal anlamda destek veriyoruz. Ama daha çok psikolojik anlamda o evliliği nasıl kurtarabiliriz derdindeyiz.

Şimdi bizim yaptığımız farkındalık çalışmaları var kadına yönelik şiddeti ele alan. Büyük bir farkındalık çalışması yapıyoruz. Elazığ’da bu konuda çok sesler getirdi. Bunu yanı sıra bir çok alanda da madde bağımlılığı istismar konularında ve ihtiyaç sahibi ailelere de maddi manevi destek olduk. Yetkililerden bizim derneğimize destek olmaları bağış yapmalarını derneğimizi ziyaret etmelerini istiyoruz. Çünkü Elazığ’da kurulan tek derneğiz bu konuda. Biraz daha hassas davranmalarını çayımızı içmelerini bekliyoruz. Bize gelen kadınların onlara ileteceği bir sürü olayları var. Bir de farkındalık çalışmalarımızda da hepsinden destek bekliyoruz. Çünkü il dışından Betül Gülbahar, Bengü Esin Aslan, il dışından destek verirken Elazığ’dan bu desteği görememek bizi üzdü. Bize destek veren bu iş kadınlarımızda Anadolu kadınlarını ele alan bir çok projeye imza atmış insanlar. Bize her konuda destek veriyor. Biz bu hassasiyeti dışarıdan görüyoruz ama Elazığ’dan da görmek isteriz.

29 Haziranda Harput’ta meşale töreni yapacağız. Anadolu kadınının sessiz çığlığı adı altında olacak bu törenden sonra bir basın açıklaması yapacağız.

Başkan Karagöl: Şiddete Karşı Olan Herkesi Etkinliğimize Bekliyoruz

ETKİNLİK 30 HAZİRAN'DA

 Şiddetin her türüne karşıyız diyen herkesi Harput’ta yanımızda görmek istiyoruz. Ertesi gün 30 Haziranda büyük bir katılımlı olan tiyatro gösterimiz olacak. Biz bu konuda herkesin çok duyarlı olmasını ve yanımızda olmalarını istiyoruz. Taşın altına elimizi koyduk bu konuda da herkesin bize destek vermesini istiyoruz. Sosyal medyada yayınlayarak bir şeyleri  çözmeyeceğimize inanıyorum. O yüzden kadın erkek bir dayanışma halinde bu tiyatro gösterisinde hepsinin desteklerini bekliyoruz. Sadece sözde değil de birazda eylemde görmek istiyoruz."