Başkan Gürgözeler: 'Etso'dan Açıklama Bekliyoruz'

İYİ Parti İl Başkanı Servet Gürgözeler, ihale sonucunu hezimet ve hayal kırıklığı olarak nitelendirdi.

Başkan Gürgözeler: 'Etso'dan Açıklama Bekliyoruz'

ETSO'DAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ
Maden ihalesiyle ilgili açıklama yapan İYİ Parti İl Başkanı Servet Gürgözeler ,  ihaleye katılmak üzere Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Elazığ Girişim Grubunu kuran Asilhan Arslan’dan açıklama beklediklerini söyledi.  

ELAZIĞ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI
İYİ Parti İl Başkanı Servet Gürgözeler , Maden sahalarının Elazığ'da işletilmesi yönünde kentte birlik beraberliğin oluştuğunu ifade ederek, "Türkiye'nin en büyük bakır maden sahasının ihalesi 21 Nisan tarihi itibariyle yapılmıştır. Bu ihalenin aylar öncesinden kimlere verileceği konuşulmaktaydı. Fakat Elazığ bu konuda üzerine düşeni yapmış gerek kamuoyu gerek siyasi partiler ve STK'lar ile birlikte tek ses tek nefes olmuştur."dedi.

AMACIMIZ BU ŞEHİRE KATMA DEĞER KATMAKTI

Elazığ'ın kazanması için, son ana kadar  mücadele ettiklerini söyleyen Başkan Gürgözeler , "Bizler ihalenin yapılacağı güne kadar adeta bu şehrin çıkarları için mücadele ettik. Değeri milyon dolarlarla ölçülen bu kıymetli maden sahasının ihaleye verildiği fiyat ise ne yazık ki 2.2 milyardır.  Amacımız son ana kadar olan mücadelemiz ve çabamız şehrimizin kazanması ilçemizin kalkınması ve  insanlarımızın ekmek  yemesi idi." diye konuştu. 


DAHA İYİ İHALE ŞARTLARIYLA DEĞERLENDİRİLEBİLSEYDİ PEŞKEŞ ÇEKİLMEZDİ

İYİ Parti İl Başkanı Servet Gürgözeler , Maden rezervelerinin peşkeş çekildiğini kaydederek, 
 "Maden rezervimiz çok daha iyi ihale şartlarıyla değerlendirilebilseydi, eminiz ki bugün adı aylar öncesinden söylenen firmalara peşkeş çekilmeyecekti. İhalede en önemli vurgu yaptığımız bir diğer noktada izabe tesisinin kurulması ve katacağı değeri kamuoyuna anlatmaktı. Eğer bu tesis kurulsaydı 1500-2000 civarında  insanımız buradan ekmek yiyecekti. Bu ihale başlı başına şehrimiz için hezimet ve hayal kırıklığıdır."dedi. 

 SORUYORUZ?

"Elazığ Ak Parti Milletvekilleri neden sessizliğe büründüler" diyen başkan Gürgözeler, "İlimizin girişim gurubu bu ihaleyle ilgili kamuoyunun yanında yer almış son ana kadar yanlışlıkların takipçisi olmuştur.  Fakat gelin görün ki; bu ihaleye neden girmediği bir soru işaretidir. Ticaret Odası Başkanımızdan bu konuda ivedilikle bir açıklama bekliyoruz. Acaba bu  ihaleye girmeme konusunda girişim gurubu ile  bir uzlaşım mı sağlandı? Eğer böyle bir şey yapıldıysa  kamuoyu şeffaf bir şekilde neden bilgilendirilmedi soruyoruz? Elazığ Ak Parti Milletvekilleri neden sessizliğe büründüler ve kamuoyunu şu ana kadar ihale ile ilgili aydınlatma  gereği duymadılar sormak isteriz. Son kez vurgulamak isteriz ki, biz İYİ PARTİ olarak sesimiz ve gücümüz yettiği müddetçe şehrimizin çıkarlarını korumak için mücadeleye devam edeceğiz." dedi.