Başkan Evsen'den Büyük Vefa

EKKOB Başkanı Ferhat EVSEN önceki dönemlerde Kahveciler Odası Başkanlığı yapmış Dursun ERÇIKTI'nın mezar yerini yaptırarak büyük bir vefa örneği gösterdi. 

Başkan Evsen'den Büyük Vefa

Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Ferhat EVSEN 1984 -1996 yıllarında  oda başkanlığı görevinde bulunan Dursun ERÇIKTI başkana büyük bir vefa örneği gösterdi. EVSEN, merhum ERÇIKTI’nın bakımsız kalan mezar yerini ve çevre düzenlemesini yaparak örnek bir davranışta bulundu. Merhum ERÇIKTI için düzenlenen anma programında konuşan  EKKOB Başkanı EVSEN “  Elazığ Kahveciler Odası kurulduktan sonra ikinci başkanımız olan merhum Dursun ERÇIKTI başkanımızın mezarını gördükten sonra mezarının tadilatını yerine getirerek ona karşı bir ahde vefamızı yerine getirdik. Dursun başkanımız 3-4 dönem görev yaptı. Yaptığı dönemlerde şimdiki oda sistemi, seçim sistemi yoktu. Gönüllülük esasına  göre başkanlık yapıyorlardı. Oda yönetiminin en zor olduğu dönemlerde başkanlık görevini yerine getirdi. Onun zamanında esnaflık yapan meslek büyüklerimizle konuştuğumuzda merhum başkanımızın çok güzel işlere imza attığını söyleyebiliriz. 1996 yılında vefat etmesine rağmen insanların hafızalarında halen hatırlanacak güzellikler bırakmıştır. Mekanı cennet olsun” diyerek açıklamasını sonlandırdı. 

Dursun ERÇIKTI döneminde yönetim kurulu üyeliği görevini yürüten EKKOB Onursal Başkanı Nurettin AYDEMİR ise yaptığı açıklamada “ Dursun başkanımın 12 yıllık başkanlığı döneminde yönetim kurulu üyeliği yaptım. Çok muteber bir insandı. Ekmeği yenilen üyelerin sorunları için sürekli koşuşturan bir insandı. Allah mekanını cennet olsun” ifadelerini kullandı. Anma programı yapılan dualar ile son buldu.