Başkan Erkan Milletvekillerine Sunum Yapacak

1 Ekim 2023'te yeni yasama yılına başlamaya hazırlanan Meclis'in öncelikli gündemi ekonomi olacak. Para piyasalarındaki hareketliliğin gündeme alınacağı Meclis'te Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan konuyla ilgili milletvekillerine sunum yapacak.

Başkan Erkan Milletvekillerine Sunum Yapacak

1 Ekim'de yeni yasama yılına başlayacak olan Meclis'in gündemi yoğun olacak. Ekonomide yaşanacak gelişmeler ve para piyasalarındaki hareketlilik Meclis'in ilk gündem maddeleri arasında yer alıyor.

Ekonomi alanında yaşanan son gelişmeleri Milletvekillerine anlatmak için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan da konuyla ilgili sunum yapmaya hazırlanıyor.

Öte yandan AK Parti, TBMM gündemine gelmesi planlanan ekonomi yasaları ve bakanlıklardan gelecek yasal düzenlemelere ilişkin taslak metinlere son halini vermek için eylül ayında mesai yapacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, ekim ayının ikinci haftasında Mehmet Muş başkanlığında toplanacak ve Merkez Bankası Başkanı Erkan burada Merkez Bankası'nın izlediği sıkılaştırma politikası ve beklentileri milletvekilleriyle paylaşarak, soruları yanıtlayacak