Başkan Erdem: 'Meslektaşımız Gürtürk, mesleğinin gereğini yaparken cezalandırılamaz'

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı Semih Erdem, basının demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu kaydederek, mesleğinin gereğini yerine getiren  gazetecilerin cezalandırılmasının sadece basına değil, demokrasiye de  vurulan ağır bir darbe olduğunu ifade etti. 

Başkan Erdem: 'Meslektaşımız Gürtürk, mesleğinin gereğini yaparken cezalandırılamaz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FHGC Başkan Semih Erdem, geçtiğimiz günlerde Ayrıntı gazetesi imtiyaz sahibi Serkan Gürtürk’ün yaptığı bir haber dolayısıyla para cezası ile karşı karşıya kalmasına tepki gösterdi.

ERDEM: YAŞANAN ÜZÜCÜ GELİŞMELER, BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE AĞIR BİR DARBEDİR!
Tüm bu üzücü gelişmelerin ardından FHGC Başkanı Semih Erdem de bir açıklama yaptı. Başkan Erdem; “Yaşanan gelişmeler, basın özgürlüğüne ağır bir darbedir. Meslektaşımız sadece kamu kuruluşlarının sosyal medya hesaplarının vatandaşı bilgilendirici şekilde kullanılmasının faydalı olacağını aktararak, bu mecraların kamuoyunun aydınlatılması noktasında daha faydalı kullanılması gerektiğine dikkat çekmiştir. Gazeteci Gürtürk bunları yaparken hiçbir yöneticinin kişilik haklarını da zedelememiştir. Zaten 14 yıldır bu mesleğe değer katarak ilerleyen bir meslektaşımızın haberini sağlıklı bir zemin üzerine oturtmadan vermesi de söz konusu olamaz. Meslektaşımız geçmiş olsun dileyerek, hukuk önünde bu haksızlığın giderileceğine de inancımızın tam olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi. 

ERDEM: BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VE BASIN ETİĞİ AYAKLAR ALTINA ALINAMAZ 
Sözlerini sürdüren Başkan Erdem; “Basın demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Basın mensuplarının işlerinin yapılmasının engellenmesi asla kabul edilemez. Ayrıca basın mensupları işlerini yaparken bu tarz yakışıksız şeylerle karşılaşmaya devam ederse basın etiği de ayaklar altına alınmış olur. Bu mesleğe yeni başlayan kişiler ise mesleğe başlamadan meslekten soğur. Yani bu olay hafife alınmamalı ve bugün bir meslektaşımızın karşılaştığı bu üzücü ve çirkin hadise ile başka bir meslektaşımız da karşılaşabilir. İşte bu nedenle bizler bunun için bu yaşananları kınıyor ve basının özgür olmasının son derece önemli olduğunu bir kez daha vurguluyoruz. Basının özgür olmadığı bir yerde unutmayın ki demokrasi can çekişir. Bir kez daha gazeteci meslektaşımız Gürtürk’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve bütün meslektaşlarımızın haklı davalarında onların sesi olmaya devam edeceğimizin sözünü de veriyoruz. Basın ne kadar özgürse demokrasi de o kadar güçlüdür” diyerek açıklamasını tamamladı.