BAŞKAN DOĞDU:' GÜN KİŞİSEL HESAPLARIN GÜNÜ DEĞİLDİR'

CHP'de Zeki Kaplan'ın görevinden alınmasının ardından başkanlığa atanan Yavuz Doğdu, koltuğuna oturduktan sonra ilk kez kameralar karşısına geçti.

BAŞKAN DOĞDU:' GÜN KİŞİSEL HESAPLARIN GÜNÜ DEĞİLDİR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zeki Kaplan'ın il başkanlığını bırakmasının ardından üçüncü kez CHP Elazığ İl Başkanlığı görevine getirilen Doğdu, “Gün kişisel hesapların günü değildir. Gün küskünlük, kırgınlık zamanı hiç değildir. Gün yaşanan olumsuzluklara dur demek için kenetlenme günüdür. Gün Elazığ’ımıza ve ülkemize sahip çıkma günüdür. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifade ettiği gibi garibanların, işsizlerin emeklinin, esnafın ve üreticinin sözcüsü olmaya gayret edeceğiz. Ülkemiz ağır bir salgın sürecinden geçmektedir. Şehrimiz ise bu salgının yanı sıra bir önceki depremin yaralarını halen tam olarak saramamıştır. Elazığ halkının yaşadığı bu sıkıntıları ilgili mercilere taşımak konusunda üzerimize düşeni yapacağız. Sonsuz olan hiçbir karanlık yoktur. Devranın döneceği gün yakındır” ifadelerini kullandı.

 

YAVUZ DOĞDU KİMDİR?

1955 yılında Hal Köyünde doğan Doğdu, 26 yıl Elazığ’da, 2 yıl ise Elazığ dışında öğretmenlik yaptı. Emekli olduktan sonra 2010 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye oldu. Hemen aynı yıl o dönemin İl Başkanı Ethem Gülbay’ın il başkanlığını bırakmasının ardından yönetim kurulu kararıyla il başkanı olarak atandı. Doğdu yaklaşık 6 ay boyunca görev yaptı daha sonra 2014 yılında Mustafa Kemal Atikeler’in il başkanlığı görevini bırakmasının ardından tekrar CHP Genel Merkezi tarafından kongreleri yürütmek üzere görevlendirildi ve 4 ay görev yaptı.