Başkan Şekerci'den Engelliler Haftası Mesajı

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Elazığ İl Temsilcisi Suat Şekerci, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Başkan Şekerci'den Engelliler Haftası Mesajı


Şekerci açıklamasında şunları ifade etti:“Dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek, onları daha iyi anlayabilmek, dertlerine ortak olmak ve çözüm önerileri doğrultusunda istişareler de bulunulması gerekmektedir.Bir düşünsenize, evden tekerlekli sandalye ile dışarı nasıl çıkabilirsiniz? Eviniz erişilebilir mi?  Ya da sandalyeniz ile binebileceginiz bir taksi minibüs ya da toplu taşıma aracı var mıdır? Yoksa işinize, okulunuza, hastaneye ya da çok sevdiğiniz bir büyüğünüzü arkadaşınızı ziyarete gidebilecek misin? Maalesef üzgünüm… En iyisi evden çıkmamak… ama öyle düşünüyor karşındakiler… Çünkü kendini senin yerine koyamıyor. İnsanlar Pandemi döneminde birkaç gün evde kalmayı, zulüm olarak görüp, psikolojik bunalıma girerken, bir çok Engelli kardeşim doğumdan / ölümüne kadar 4 duvar arasında hayatını sürdürmektedir.

Maalesef bizler, hayatın engellerle dolu olduğu bir dünyada engelsiz bir dünya için mücadele ediyoruz. Hayat bizim içimizde, bizler de hayatın içinde olmanın hayalini kurmaya devam ediyoruz.

Beklentimiz, her sağlıklı insan gibi eğitimden sağlığa, ulaşımdan haberleşmeye , erişilebilir  sosyal bir hayat için ; kanunlarla, engelliler adına yapılmış olan düzenlemeleri hayata geçirecek , liyakat sahibi yöneticilerin varlığının hayalini kurmaktan öteye gidememiştir.

Umarım 2022 yılı  engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına, 
onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olur. Bütün engellerin sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılacağını hatırlatarak, tüm engelli vatandaşlarımıza ve onların fedakâr ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.  Üstadın dediği gibi : " Tohum toprağın bağrına, engelli birey de topluma emanettir. " dedi.