Başkan Bal: 'Yerel Seçimlerde de İddialıyız'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elazığ İl Başkanı Yunus Bal, Hakimiyet Gazetesi'ni ziyaret etti. Başkan Bal, yeni çalışma ofisimize taşınmamız nedeniyle gazetemize hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaret kapsamında gazetemiz imtiyaz sahibi Ahmet Toprak ile bir araya gelen Bal, siyaset, şehir ve seçim gündemi üzerine Toprak ile fikir alışverişinde bulundu.

Başkan Bal: 'Yerel Seçimlerde de İddialıyız'

Muhabirlerimizin sorularına da yanıt veren MHP’nin Elazığ’da yerel seçimlerde de iddialı olduğunu söyledi.

“TÜM ENERJİMİZLE SAHADAYIZ”

MHP’nin hedefinin toplumla birleşme ve yaraları sarmak olduğunu belirten Bal: “Parti olarak iddialı bir partiyiz, tüm ekip arkadaşlarımızla inanmış vaziyetteyiz. Milliyetçi Hareket Partisi yarın seçim olsa hazırdır. Çünkü biz halk ile birlikte bu işi yapıyoruz. Hedefimiz toplumla birleşmek, toplumun yaralarını sarmak. Elazığ'da mutsuz olan vatandaşları nasıl mutlu edebiliriz planını yaptığımız için, seçime ultra bir enerji harcamaya gerek yok çünkü zaten bizler tüm enerjimizle sahadayız.” şeklinde konuştu.

“PARTİNİN İLKELERİNE UYGUN TÜM ADAYLARA AÇIĞIZ”

MHP’nin belediye başkan adayı profiline ilişkin bilgiler veren Bal: “Genel merkez nezdinde aday adaylığı başvurusu başlamadı, şuan için adayımız belli değil. Partinin ilkelerine uygun tüm aday adaylarına açığız. Yapılan başvurular sonrası biz tüm raporlarımızı hazırlar genel merkezle paylaşırız. Genel merkez takdir ettiği kişiyi bize gönderir, bizde seçimi kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Milliyetçi Hareket Partisi kriterlerine uygun, dürüst ve ilkeleri olan bir aday arıyoruz.” dedi.

Başkan Bal: 'Yerel Seçimlerde de İddialıyız'

“ŞEHRİMİZE HİZMET GELMESİNDEN YANAYIZ”

Elazığ’ın beklediği projeleri hızlandırmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Başkan Yunus Bal, açıklamasının devamında: “Genel seçim sürecinde biz 23 maddelik bir seçim sözleşmesi oluşturduk ve Elazığ’ın öncelikli sorunlarını sıraladık ve milletvekili seçildikten sonra bu sorunların peşine düşeceğimizi söyledik. Takdir edersiniz ki bunun ilk 3 maddesinden biri de Pertek Köprüsü. Şuan bu konuda neler yapılıyor, ne aşamada diye takip ediyoruz. Birtakım açıklamalar oldu. Sayın Milletvekilimiz Semih Işıkver de açıklamalarda bulundu. Bizler sonuç itibariyle şehrimize hizmetin gelmesinden yanayız. Toplumda yanlış bir algıya sebebiyet olmak istemiyoruz, doğru neyse tektir ve o doğrunun üzerine giderek hızlandırma noktasında girişimlerimiz devam ediyor. Sadece Pertek Köprüsü için değil bizim Kuzova ve Uluova sulama projelerimiz var bunlar Elazığ'ın kanayan yaraları. 3 tarafı sularla kaplı olan şehrimizde su kıtlığı yaşıyoruz. Bu kıtlığın çözümü de Kuzova’da yaşanan su problemini halletmek. Tarımda öncü bir şehir olmak. Bahsettiğim gibi bir tek Pertek Köprüsü olarak değil yaşanan diğer sıkıntılarım da bütüncül bir şekilde çözülmesi noktasında Cumhur İttifakı olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

“CUMHUR İTTİFAKI İRADESİ BAŞARILI OLACAK”

Cumhur İttifakı’nda zaman zaman fikir ayrılıklarının olabileceğini bu durumu normal bir durum olduğunu belirten Bal: “Tabi ki de sistem içerisinde herkes aynı şeyi düşünmek zorunda değil, aynı doğruyu da düşünmek zorunda değil. Önemli olan Elazığ'a faydalı olabilmektir. Bizler de fayda sağlamak için vekilimizle birlikte elimizden geleni yapıyoruz. Vekilimiz Ankara' da girişimlerini yapıyor, bizler burada vatandaşlardan aldığımız talepleri kendisine iletiyoruz, İnşallah daha iyi olacak. Evet, bu şehirde sorunlar çok ama inanın çözümleri çok kolay. Bu yüzden bizler Cumhur İttifakı iradesinin başaracağına inanıyoruz. 6 Şubat Kahramanmaraş depremiyle bazı mali noktalarda gecikmeler olabilir. Bunlar hiçbir şekilde yapılmayacak anlamına gelmez. İnşallah 23 maddelik projelerimizin tamamını hayata geçireceğiz.” diye konuştu.

“EKSİK GÖRDÜĞÜMÜZ NOKTALARDA UYARILARIMIZI YAPACAĞIZ”

Elazığ Belediye Meclisi Ekim ayı toplantılarında Villakent Projesi ile ilgili yaşanan tartışmalara da değinen Başkan Yunus Bal: “Bu tür konular teknik konular. Bizim elimizde sadece zemin etüdü raporu var ve bu rapora göre, sahada imalatların doğru olmadığına yönelik bir inisiyatif geliştirildi. Bunu da üyelerimiz mecliste gündeme getirdiler. Sonrasında Meclis Üyesi arkadaşlarımız sahaya gittiler. Belediyedeki yetkili arkadaşlar sonrasında bizlere biz bu son yapılan raporda değil 2022 yılında yapılan rapor üzerinden bir proje geliştirildiğini söylediler. Bizim oradaki sorunumuz şudur; bizler orada şahısları veya birilerini suçlamak amacında değiliz. Bir imalat yapılıyor. Atlattığımız büyük deprem sonrası  bu projede yapılan işin neden rapora yönelik yapılmadığıdır. Projeler çizilirken zemine emniyet gerilmesine göre statik çizilir. Bizim arkadaşlarımızın savunduğu şey tam olarak budur. Bu konuda bir problem var ve bunun çözüme ulaşması gerekiyor ama yerinde yapılmamış, üstteki bina ne kadar sağlam olursa olsun zemin etüdünün belirli kurallara yönelik yapılması gerekiyor. 2022 yılana dair başka bir proje varsa dahi 2023 yılında yaşanan depremden sonra neden zemin etüdü baz alınmamış? Depremden sonra zemin çeşitli değişimlere uğradı, zemin sıvılaşması olan yerler olabilir ki şuan ülke gündeminde fay hatlarının değişti konuşuluyor. Böyle bir sistem içerisinde bunu yaşayan bir ülke olarak bizim son raporu göze almamamız demek kötü sonuçlarla karşılaşmamız demektir. Meclis üyelerimizin de belirttiği gibi zeminin kötü olması sağlam binaların tabutlara dönüşmesi demektir.” şeklinde konuştu.

“CUMHUR İTTİFAKINDA PROBLEM YOK”

Cumhur İttifakı’nın sürekli olarak iletişim halinde olduğunu belirten Bal, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı: “Cumhur İttifakı payidardır ve hiçbir problem yoktur. Biz Cumhur İttifakı Paydaşları olarak sürekli iletişim halindeyiz ama Cumhur ittifakı paydaşlarıyla çalışacağımız esnada yapılan bir hatayı sehven de olsa görmezden gelmemiz anlamına gelmesin. Villakent konusunda da bizim arkadaşlarımız buradaki hatayı görmüş ve uyarma gereksinimi duymuş. Bunu Cumhur İttifakı zeminine yaymanın bir manası yok. Bizler yapılanın bir hata olduğunu ve bunu en azami hasarla gidermek derdindeyiz. Sinir anında herkes herkese bir şey söyler, tekrar ediyorum Cumhur ittifakı noktasında hiçbir problemimiz yok, her şey yolunda ve istişareli bir şekilde devam ediyoruz.”