Başkan Bal: 'İddiamız Birinci Parti Olmak'

MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal, seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Bal: 'İddiamız Birinci Parti Olmak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seçim çalışmalarına start veren MHP, ziyaret ve temaslarını sürdürüyor. Bu kapsamda gazetemize de bir ziyaret gerçekleştiren MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Murat Aygen ve İl Başkanı Yunus Bal, gazetemiz imtiyaz sahibi Ahmet Toprak ile gündeme ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

Ziyaret kapsamında sorularımızı da yanıtlayan İl Başkanı Yunus Bal, MHP’nin Elazığ’daki seçim stratejisine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Bal: 'İddiamız Birinci Parti Olmak'

“HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM”

MHP’de seçim hazırlıklarının tamamlandığını vurgulayan MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal: “31 Mart gecesi seçimi kazanacak şekilde bütün hazırlıklarımız tamam. Milliyetçi Hareket Partisi sadece seçim zamanı değil seçim öncesinde de her zaman hazır. Şu anda da hazırız. Çok kısa bir zaman içerisinde Seçim Koordinasyon Merkezimizi yaptık. Yetkilerimizi SKM başkanımıza devrettik. Süreci arkadaşlarımız şu anda programlıyorlar. Projelerimiz hazır. Elazığ’ın reçetesini çıkardık. 31 Mart gecesinden sonra da reçetemizi tatbik etmeye başlayacağız. Cumhur İttifakı çatısı altında tatlı bir rekabet olacak. Siyasetin tabiatında doğasında var bu durum. Çekişmeler olacaktır. Karşılıklı nezaket çerçevesinde tartışmalar olacaktır. Cumhur İttifakı olarak biz veya Adalet Kalkınma Partisi en iyisini yapmak için çaba sarf edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“GÜZEL BİR SEÇİM ORTAMI OLSUN”

MHP’nin seçim stratejisine dair bilgiler de aktaran Başkan Bal, “En iyi projeleri gündeme getirmek için ayağı en iyi yere basan dibi dolu projelerle sahaya çıkacağız. Bizim Ak Parti ile bir problemimiz yok. Cumhur İttifakı içerisindeki partilerle ve diğer partiler ile de bir problemimiz yok. Elazığ’ın hakkettiği değere kavuşması için projelerimizle yapacaklarımızla biz hazırız. Bunların yarışını vereceğiz. Cumhur İttifakı çatısı altında bir problem yok. Uyarılara gelince ben gerekli paylaşımda bulunmuştum. Bunun bir hata olduğunu kabul ederek bundan sonra yapılmaması noktasında Cumhur İttifakı ortağımıza nezaket çerçevesi içerisinde biraz ironi biraz tatlı bir şekilde uyarı yaptık. Umarım bu uyarıyı dikkate alırlar. Aldıklarına inanıyorum. Güzel bir seçim ortamı olsun. Çekişmelerin hizmet üzerine Elazığ’ın menfaati üzerine olmasını temelli ediyorum. Bütün stratejimiz bunun üzerine kurduk. Bizim şahıslarla veya kişilerin özelleri ile hiçbir problemimiz yok. Biz bu şehre nasıl hizmet edebiliriz, kaliteyi bu şehre ve vatandaşa nasıl yansıtabiliriz, problemleri hızlı bir şekilde nasıl çözeriz bunun peşindeyiz. Kimseyle bir problemiz veya bir sıkıntımız yok.” açıklamasında bulundu.

Başkan Bal: 'İddiamız Birinci Parti Olmak'

“BAŞKAN ADAYIMIZA BÜYÜK BİR TEVECCÜH VAR”

MHP’nin sahada da aktif olduğu bir seçim süreci yaşanacağına değinen Başkan Yunus Bal, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Bu şehre inanıyoruz. Vatandaşımızın ferasetine de inanıyoruz. Kendimizi iyi anlattığımıza inanıyoruz. Çok kısa zaman içerisinde sahada da çok daha dinamik ve agresif bir Milliyetçi Hareket Partisi göreceksiniz. Bu noktada her hazırlığımız tamam. SKM’nin eksiksiz bir şekilde oluşturmasını bekliyoruz. Bu süre içerisinde boş durmuyoruz. Belediye başkan adayımız şu an sahada geziyor. Büyük bir teveccüh var kendisine ve bizler de sahadayız. Tam manasıyla SKM’nin açılımıyla beraber aday tanıtım programlarımızla çalışmalarımızı hızlandıracağız.”

“BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ”

Seçimde Elazığ’da iddialı olduklarına değinen Yunus Bal: “Çok kısa bir süre içerisinde artık Milliyetçi Hareket Partisi’ni her yerde göreceksiniz. Seçimde hangi Partinin birinci, ikinci, üçüncü olduğunu göreceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi’nin 31 Mart gecesi birinci parti olacağını iddia ediyorum. Seçim iddia işidir. Cumhuriyet Halk Partisinin adayı Çoşkun Çağlar Duran kendisini ikinci sırada görüyorsa bence siyaseti bıraksın. Kendisini ikinci sırada görüyorsa eğer bu yarışta olmadığını kabul etmiş oluyor. Aynı dönem il başkanlığı yapmıştım kendisini de severim. Siyaset iddia işidir. Ben ikinci veya üçüncü olmayı kabul etmiyorum. Milliyetçi Hareket Partisi birinci partidir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bir vekil çıkardık. Cumhuriyet Halk Partisi de bir vekil çıkardı. Onlar beş parti olarak seçime girdi. Biz tek parti olarak seçime girdik. Bunun açıklaması yok. Bütün soru işaretlerini aydınlatacak gün 31 Mart seçimidir. Milliyetçi Hareket Partisi bu seçimden birinci olarak çıkacak. Kendisi ikinci olmayı kabul etmişse eğer inanmadığı bir yolda yürümesin.” şeklinde konuştu.

Başkan Bal: 'İddiamız Birinci Parti Olmak'

“REÇETEMİZ HAZIR”

MHP’nin Elazığ için hazırladığı projelere de değinen Bal: “Basit bir şey söyleyeyim; Hazardağlı Kavşağı sorununu bizim dışımızda gündeme getiren bir siyasi parti yok. Kendi girişimlerimizle Karayollarından alıp belediyeye vermek, bu hizmetleri yapmak da ciddi bir bütçe ister. Şehrin hangi noktasında eksiklikler var, bunları çok iyi biliyoruz. Gerek TBMM’de dile getirmek, gerek Bakanlarla ikili görüşmelerde dile getirmek, gerekse yerelde kamuoyu oluşturmak noktasında hazırlıklarımız tamam. Kendimizi kandırmayalım, bu şehirde problemsiz yer yok. Bizim reçetemiz hazır” dedi.

“SOSYAL ALAN SORUNU VAR”

Elazığ’da deprem sonrası ortaya çıkan sorunlara da değinen Başkan Yunus Bal: “Biz geçmiş dönemde de TOKİ’leri çok savunduk. İnşaat Mühendisi olarak hala savunuyorum. Teknik olarak depreme dayanıklı olduğunu savunuyorum ancak doğrunun yanında eksiklikleri de söylemenin faydası var. Çatalçeşme, Yemişlik gibi yerleri uydukent diye tabir edebiliriz. Bir anda yaklaşık 150 bin vatandaşı orada iskan ettik. Sosyal hayat hiç yok, sıfır. İnsanlar orada önce psikolojik buhrana girdi. Market, fırın, cami yok. Yok, yok, yok! Bunları bugün gündeme getiriyoruz. Belediyeyi aldığımız gün itibariyle bu sorunların çözümü noktasında reçetelerimiz de hazır. Öncelikle bu şehrin mutluluğa ihtiyacı var. Çataşçeşme’de Yemişlik’te yaşayan insanlar çok ciddi badireler atlattılar. Depremi yaşadılar, kimi evini kaybetti, eşyasını kaybetti, Elazığ’da can kaybımız hamdolsun çok fazla olmadı. Buna rağmen vatandaşlar yakınlarını kaybetti.” şeklinde konuştu.

“MAHALLE KÜLTÜRÜ YOK OLDU”

Rezerv alanlarda inşa edilen konutların beraberinde getirdiği sorunlara da değinen Yunus Bal: “Elazığ’da bir mahalle kültürü vardı. Biz bu insanları mahallelerinden aldık, toplama bir yere götürdük. Eskiden herkes birbirini tanırdı. Ben çocukken ablalarımız, annelerimiz kaldırıma halı serer otururlardı. Çocuklar kapı önünde oynardı. Şimdi yeni bir yere geldiler. Komşuluk yok, karşı komşuyu tanımıyoruz. Böyle bir süreçte en önemli vazifelerimizden birisi insanları mutlu etmektir. Yaşadığı bölgeyi vatandaşların istediği standartlara kavuşturmak. Bugün Elazığ’da ulaşım, altyapı, su ile ilgili birçok konuda sıkıntı var. Su kesintileriyle alakalı çok fazla şikayet geliyor. Dediğim gibi reçetemiz hazır. Elazığ’da adaletli, hakkaniyetli bir yönetim, insanları mutlu edecek bir yönetim için projelerimiz hazır; biz hazırız. Sadece 31 Mart gecesinde start vermeyi bekliyoruz.” dedi.

“DOĞRULARIN YANINDA YANLIŞLAR DA VAR”

Depremin ardından yapılan birçok doğrunun yanında eksiklikler de bulunduğuna dikkat çeken Başkan Yunus Bal: “Elazığ depreminin dördüncü yıldönümü. Bu süreçte doğru hizmetler de yapıldı eksik çalışmalar da. Devletimiz çok büyük ve çok kudretli bir devlettir. 11 ilin etkilendiği büyük Kahramanmaraş depremlerinin etkisinden en kısa sürede arınıp ayağa kalkacaktır. Bütüncül bir yaklaşımla Elazığ’a yapılan her şey doğru demiyorum. Eksiklikleri de konuşacağız ama en azından konut ve yerleşme olarak 6 Şubat depremlerinde şehrimizde TOKİ’leri eleştiren insanlar oralarda ev tutmak için yarışa girdiler. Villada oturan bile evini bırakıp TOKİ’ye yerleşmek için sıraya girdi. Bu yüzden doğrular var diyorum. Rabbim bir daha bizlere böyle bir gün yaşatmasın, inşallah bu son olsun. Depremler öldürmez, yapılar öldürür. İnşallah burada da sektör içerisindeki inşaat yapan teknik arkadaşlarımız, belediyede denetim yapan arkadaşlarımız, yapı denetim firmaları bundan bir ders çıkarmıştır. Jeoloji Mühendisleri inşallah tedbir almıştır. Malatya’da şehrin en lüks semtlerinden biriydi Bostanbaşı. Daha içinde oturulmayan sıfır binalar depremde ağır hasar aldı. Doğru zemin etüdü yapılmamıştı çünkü.” ifadelerine yer verdi.

ELAZIĞ BELEDİYESİ’NE ÇAĞRI

Başkan Bal, açıklamasını Elazığ Belediyesi’ne yaptığı şu çağrıyla sonlandırdı: “Belediyeye çağrıda bulunuyorum. Lütfen, 31 Mart’a kadar ivedi bir şekilde, doğru imalat yapmak için doğru zeminde, doğru zemine göre statik proje çizilmelidir. Bu noktada ivedi bir şekilde inisiyatif alsınlar. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak desteklemeye hazırız. Siyasetten münezzeh, bu şehrin geleceği için çalışalım. Bakın bizi öldüren deprem değil, yapılardır.”