Başkan Adayı Aygen'den Rakiplerine Çağrı

MHP Belediye Başkan adayı Doç. Dr. Murat Aygen 31 Mart 2024 seçimlerine sayılı günler kala başkan adaylarına tarihi bir çağrıda bulundu.

Başkan Adayı Aygen'den Rakiplerine Çağrı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aygen sosyal medya paylaşımı üzerinden yaptığı çağrıda, “İlimizin önümüzdeki 5 yılına doğrudan tesir edecek olan yerel seçimlere dair insanımızın doğru tercihi yapmasına yardımcı olma adına, bütün siyasi parti belediye başkan adaylarını her iki TV kanalımızın canlı olarak yayınlayacağı bir tartışma programına davet ediyorum” dedi…

Toplumun Doğru Bilgilendirilmesi ve Tercihini Doğru Kullanması İçin Bu Çağrıyı Yaptım…

MHP Elazığ Belediye Başkan adayı Doç.Dr. Murat Aygen, sosyal medya üzerinden yaptığı çağrı hakkında bir değerlendirmede bulunarak, “Yaptığımız çağrıda, ‘Milliyetçi Hareket Partisi olarak; İlimizin önümüzdeki 5 yılına doğrudan tesir edecek olan yerel seçimlere dair insanımızın doğru tercihi yapmasına yardımcı olma adına, bütün siyasi parti belediye başkan adaylarını şehre dair vizyonumuzu tartışmak üzere 2 güzide televizyonumuzun ortak canlı yayınında tartışmaya davet ediyoruz’ ifadelerinde bulundum.

Toplumun hakikaten doğru seçim yapması ve şehrin gelecek 5 yılının doğru yönetilmesi adına bu çok önemlidir. Özellikle şehrin son 5 yılında söz sahibi olan ve aynı zamanda 31 Mart seçimlerinde de aday olan mevcut Belediye Başkanımızın katılımını çok önemsiyorum. Çünkü, cevaplandırılması gereken onlarca soru var. Mesela; altyapı ihalelerini Türkiye’de bir çok belediye hibelerle yaparken Elazığ Belediyesinin niçin belediyeyi borç batağına sürükleyerek 300 ay vadeli 10 Milyar Japon Yeni kredi kullandığını ve kur farkından dolayı bu borcun tam 3 kat artmasını nasıl değerlendirdiğini öğrenmek isteriz.

Mesala; Elazığ depremi sonrası 18 mahallemizin bir anda nasıl rant kaybına uğrayarak bu mahallelerin metruk hale gelmesi sürecini nasıl yönettiklerini merak ediyoruz.

Mesela; TOKİ kanalı ile il merkezi dışına yapılan 25 bin konut ile şehrin gettolaşması bir belediyecilik midir, yoksa modern kent kimliğinin bir gereği mi yapılmıştır?

Mesela; 25 bin konutun 10 bini yerinde dönüştürülemez miydi? Buna ne engel oldu?

Mesela; işsizlikte Türkiye ortalamasının üzerinde yer alan Elazığ’da belediye üretim ve istihdam için niye bir adım atmadı?

Mesela; tıkanan trafik sorunu, bozulan yollar, su kesintileri, olmayan kaldırımlar ve temel belediye hizmetlerinin vatandaşa ulaştırılmasının önündeki engeller neydi?

Mesela; Belediye borç batağına sürüklenirken, bu borcun karşılığı olarak bu şehre yapılan işler nelerdir?

Mesela; 5 yıllık süreç içerisinde bu ve bunun gibi onlarca konuyla ilgili bir çözüm üretememiş bir zihniyetin 31 Mart sonrasında nasıl bir değişim hedeflediğini merak ediyoruz.

TV programında tüm Elazığ halkı oy vereceği aday ve siyasi partiyi ilk ağızdan dinleyerek ve şehrin gerçek gündemi üzerinde yoğunlaşılarak açık yüreklilik ve samimiyetle demokrasinin de bir gereği olarak bu programı çok önemsiyoruz.

Bizimle birlikte diğer adayların da Aziz şehrimiz için düşündüğü ve hazırladığı projelerin tartışılabileceği bu çağrıya ben başta Sayın Belediye Başkanımız olmak üzere tüm adayların da sıcak bakacağına inanıyorum” ifadelerinde bulundu.