Başkan Adayı Alan: 'Oyumuzun Rengi Beyaz, Geleceğimiz Aydınlık'

Elazığ TSO Başkan Adayı İdris Alan, düzenlenen toplantıyla yönetim kurulu üyelerini tanıttı. Başkan Adayı Alan, 'Oyumuzun rengi beyaz, geleceğimiz aydınlık' dedi.

Başkan Adayı Alan: 'Oyumuzun Rengi Beyaz, Geleceğimiz Aydınlık'

12 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin hazırlıkları sürüyor. Bu kapsam Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı İdris Alan ve yönetim kurulunda yer alan üyeler tanıtım toplantısı nedeniyle bir araya geldi. Başkan Adayı Alan, düzenlenen toplantıda ekibini tanıtmasının yanı sıra bazı projelerini de aktardı.

Alan, geçmiş dönemde Elazığ’ın 6. Bölge Teşviklerinden faydalanabilmesi için büyük uğraş verdiklerini ve bu sayede Elazığ OSB’nin 2 bin 500 olan istihdam sayısının 15 bin rakamına ulaştığını aynı zamanda yatırım sayısının da bu oranlarda arttığını vurgulayarak seçildiği takdirde kendi rekorlarını kırmak için büyük çaba göstereceklerini söyledi. 

Aynı zamanda Elazığ Avantaj Kart Projesi Hakkında da bilgi veren Alan, bu projenin diğer illere örnek teşkil edecek bir proje olacağının altını çizdi. Alan aynı zamanda Elazığ’ı bir lojistik merkez haline getireceklerini söyledi.

Başkan Adayı Alan: 'Oyumuzun Rengi Beyaz, Geleceğimiz Aydınlık'

İşte Başkan Alan’ın açıklamasından öne çıkan başlıklar:

“BAŞKANLIK DÖNEMİMİZDE GERÇEKLEŞTİRİLEBİLECEK PROJELERE YOĞUNLAŞTIK”

Tanıttı 12 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Allah’ın izniyle muvaffak olup başkanlığını kazandığımız takdirde bugün burada tanıtımını yapacağımız güçlü ve deneyimli ekibimiz gerçekleştireceğimiz gelecek vizyonumuzu sizlerle paylaşma fırsatı bulduğumuz için çok mutluyum. Bilindiği üzere Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yapma ve memleketimize hizmet etme fırsatımız olmuştu. Sizlerin desteği ile vakit kaybetmeden geniş katılımlı bir ogranizasyon kurarak hep bir birlikte etkin bir hizmet atılımı yaptık. Yine hepinizce malum çok başarılı bir dönem geçirdik. Başkanlık dönemimizdeki kısıtlı zamanda reklamlarla süslenmiş kitapçıklar dolusu ya da ilimiz plaka kodundaki rakamla ifade edilecek hiçbir zaman gerçekleştirilemeyecek projelerle değil gerçek projelerle elimizi hatta gövdemizi taşın altına koyduk. 

“6. BÖLGE TEŞVİKLERİNİ ŞEHRİMİZE BİZ KAZANDIRDIK”

Şehrimize kazandırdığımız değerlerin haklı gururuyla bugün yeniden anlımız ak başımız dik olarak bir kez daha şerefle karşınızda, huzurunuzdayız. Gururla belirtmek isterim ki başkanlık dönemimizde şehrimize sağladığımız bu kazanımlardan en büyükleri arasında şehrimizin en değerli aktörlerinin ve birçok şahsın inanmadığı “asla olmaz dedikleri” 6. Bölge teşviklerini Elazığ’a biz kazandırdık. Bizim dönemimizde ekibimizin yoğun gayretiyle o dönemki milletvekillerimiz, valimiz ve bürokratlarımızla birlikte ki onların da desteği için teşekkür ederim, bu hizmeti şehrimize kazandırmış olduk.

Başkan Adayı Alan: 'Oyumuzun Rengi Beyaz, Geleceğimiz Aydınlık'

“BU HİZMET SENİN ESERİNDİR”

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun kamuoyu önünde şahsıma yönelik defaatle “6. Bölge Teşviklerinin Elazığ’a kazandırılması senin eserindir” sözleri doğrultusunda herkesçe malum şahsi çabalarımız neticesinde aradan geçen süre itibariyle mevcut istihdam 2 bin 500 seviyesindeyken Allah’a şükürler olsun bugün 15 bin seviyesine, mevcut yatırım seviyesi benzer oranlarda artarak şehrimizin ekonomisine ve istihdamına bugüne kadarki en büyük atılımın yapılmasını sağladı. Özellikle istihdam alanında şehrimize yapmış olduğumuz bu katkı sayesinde 10 binlerle ifade edilen aileye iş ve aş kazandırılması konusunda naçizane katkım bir katkım olduğu için kalben huzur doluyum. Sadece bu konuya vesile olduğum için geceleri huzurla uyuyorum. Allah herkese bunu nasip etsin inşallah. 

“İSTİHDAM SORUNU ÜLKEMİZİN KANAYAN YARASI”

İşsizlik ve istihdam ülkemizin kanayan yarası. Bu konuda 12 Kasım’da gerçekleştirilecek seçimlerde tekrar başkanlık ve yönetim bizlere nasip olduğunda yine elimizi taşın altına koyacağız ve çok yukarlarda bıraktığımız istihdama vesile olma çıtamızı daha yukarlara çıkarmayı ve kendi rekorumuzu geçmeyi şahsım ve ekibim adına izzeti nefis meselesi haline getirerek bu konuda gereken büyük atılımı gerçekleştireceğiz. Başkanlık dönemimiz için stratejik planımız dahilindeki en büyük ve lokomatif olarak nitelendirebileceğimiz Elazığ TSO Kariyer ve İstihdam Danışmanlığı İştirakı projemizi sizlere sunmaktan gurur duyuyorum. 

Başkan Adayı Alan: 'Oyumuzun Rengi Beyaz, Geleceğimiz Aydınlık'

“ELAZIĞ TSO BÜNYESİNDE KARİYER VE İSTİHDAM İŞTİRAKİ KURULACAK”

Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kuruluşunu gerçekleştireceğimiz dijital dönüşüm, kariyer ve istihdam iştiraki sayesinde odamız ve şehrimizin özel sektör temsilcileri arasında oluşturacağımız güçlü koordinasyon ve sinerji ile şehrimizin istihdam sorununun çözümünde doğrudan etkin bir rol üstleneceğiz. Aynı zamanda işletmelerimizin nitelikli eleman ihtiyacını da gidereceğiz. Proje Koordinasyon ekibimiz tarafından aylardan beri gerçekleştirilen çalışmalarla fizibilitesi tamamlanan istihdam projemizi en özel şekliyle anlatmak gerekirse kuracağımız internet sitesi üzerinden iş arayışı olan hemşehrilerimiz CV’lerini oluşturarak iş başvurusunda bulunabilecekler. 

“NİTELİKLİ ELEMAN İHTİYACI İÇİN GEREKEN HER ŞEY YAPILACAK”

Kariyer uzmanlarımız iş talebinde bulunan hemşeherilerimizin başvurularını inceleyerek randevu oluşturacaklar. Kariyer uzmanlarımız tarafından gerçekleştirilecek mülakat ile başvuru sahiplerinin iş bilgisi, mesleki deneyim ve yeterliliklere göre profil analizi oluşturularak işverenlerimizin odalarımızdan istihdam taleplerine göre odamızdan yönlendirmelerde bulunulacak ve gereken istihdamın sağlanması için ne gerekiyorsa yapılacak.

Başkan Adayı Alan: 'Oyumuzun Rengi Beyaz, Geleceğimiz Aydınlık'

“BİZZAT BEN RİCADA BULUNACAĞIM”

Buradan hepinize söz veriyorum, gerekli hallerde özellikle uzun süreli işsizlik nedeniyle mağduriyet yaşayan hemşehrilerimiz olmak üzere bizzat ben Elazığ TSO başkanı olarak firmalardan ricacı olacağım. Bundan hiçbir hemşehrimizin şüphesi olmasın. İstihdam ve işsizlik sorununda elimizi ve kellemizi taşın altına koyacağız. Bugüne kadar ne dediysek yaptık, Allah’ın izniyle yine yapacağız. 

“KREDİ GARANTİ FONUNU ELAZIĞ’A GERİ GETİRECEĞİM”

Başkanlık dönemimizde şehrimizin ekonomisine can vermek adına gerçekleştirdiğimiz önemli hizmetlerden biri de Kredi Garanti Fonu’nun Elazığ’a getirilmesidir. Bu sayede şehrimizin ekonomisine önemli bir ivme kazandırdık. Zor durumda olan işletmelerimiz başka yere gitmesin, Ticaret ve Sanayi Odası’nda Kredi Garanti Fonu şubesinde oturup çayını kahvesini içerek kredi almalarını destek olduk. Ama malesef benim için çok önemli bir proje olan Kredi Garanti Fonu’nun 40’ıncı şubesi mevcut yönetim zamanında 7 bölgeye ayrıldı ve bu bölgelerden biri Diyarbakır oldu. Kredi Karanti Fonu Diyarbakır’a gitti. Size söz veriyorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olursam Kredi Garanti Fonu’nu Elazığ’a geri getireceğim. 

“ELAZIĞ TSO AVANTAJ KART”

Yine kurmaylarımızla gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonucu ortaya çıkan ve şehrimizin ekonomisine can suyu verecek Elazığ TSO Avantaj Kartı Projesi’ni siz değerli hemşehrilerime takdim etmekden büyük mutluluk duyuorum. Elazığ TSO Avantaj Kart Projesi ile oda üyelerimize anlaşmalı ve kredi kartı özelliği bulunan bir kart sunacağız. Üyelerimiz ve esnaflarımız kendi aralarında gerçekleştirecekleri tüm ticari mal ve hizmet alımlarında bu kartı kullandıklarında özel vade, taksit, puan vb. avantajlar elde edecekler. Bu avantajlar sadece vatandaşlarımızın birbirlerinden yapacağı alışverişlerde geçerli olacağı için şehrimizin işletmelerinin birbirlerinden yapacakları alışveriş pozitif bir ivme kazanacak ve bu sayede lokal ekonomimiz ciddi bir yükseliş trendine girecektir inşallah. 

Başkan Adayı Alan: 'Oyumuzun Rengi Beyaz, Geleceğimiz Aydınlık'

“AVANTAJ KARTI VATANDAŞLAR DA KULLANABİLECEK”

Elazığ TSO Kart ile yerelde esnaflarımızın birbirinden alışveriş yapmasını sağlayacağız ve bu şehrin parası bu şehirde kalacak. Projemizin bir diğer yönü ise sadece şirketlerimizin ve esnaflarımızın değil şehrimizin tüm fertlerinin kullanabileceği kredi kartı özelliği bulunmayan fakat anlaşmalı üye firma ve esnafla yapılacak alışverişlerde avantaj ve özel indirim sunan Elazığ TSO Avantaj Kart Versiyonuyla şehrimizin ekonomik hayatını canlandıracağız, üyelerimize ve şehrimizin fertlerine katma değer sağlayacağız. Ben inanıyorum ki Elazığ TSO kart üyelerimizin katılımıyla şehrimizin ekonomisine can suyu katacak ve alanında büyük bir örnek teşkil ederek büyük bir başarı hikayesine dönüşecek. 

“ELAZIĞ LOJİSTİK ÜS HALİNE GELECEK”

Bir diğer projemiz Elazığ’ın Lojistik Üs haline gelmesi. Elazığ TSO ve Elazığ OSB işbirliği ile ilimizde ürettiğimiz ürünleri taşıma, kargolama ve donatım operasyonlarının iyileştirilmesine doğrudan katkı sağlayacak. Karayolu, havayolu demiryolu taşımacılığı, dağıtım, depolama, koordinasyon, ayrıştırma, gümrükleme, ithalat, ihracat işlemleri gibi lojistik kapsamındaki tüm hizmetlerin verileceği Elazığ Lojistik Üssü’nü Allah’ın izniyle Elazığ’a kazandıracağız. Bu projemiz alanında Türkiye’nin öncü projeleri arasında yer alacak. En çok çalışan ve en hazır aday biziz. Aylardır ve hatta yıllardır hazırlanan projelerimizi diğer platformlarda daha detaylı olarak anlatacağız.

“OYUMUZUN RENGİ BEYAZ, GELECEĞİMİZ AYDINLIK”

Emektar yol arkadaşlarımız bugün hep birlikte bu seçimin galibini Allah’ın izniyle gösterdiler bize. Bu tablo gösteriyor ki 12 Kasım 2022’de muvaffak olduğumuzun göstergesidir. Elazığ halkı karamsar değil, projeleriyle Elazığ’a hizmet eden kurumsal bir başkan görecek. Susan değil, aslanlar gibi konuşan. Şehrinin menfaati için gövdesini ortaya koyan bir başkan görecek. İlimizin karşı karşıya kaldığı her sorunda şehrimizin siyasi aktörleriyle, halkımızı karşı karşıya getiren değil birleştiren ve her olumsuzlukta şehrimize hizmet eden bir başkan göreceksiniz. Biz Allah’ın izniyle kimseden icazet alarak değil, halkımızın teveccühüyle bu makama layık olacağız. Gönüllere başkan olmaya geliyoruz. Bizim ötekimiz yok. Biz birlikte güçlüyüz. Laf değil icraat için başkan olmaya geliyoruz. Hepinize tekrar tekrar teşekkür ediyor, hepinizi beyaz pusulada birleşmeye davet ediyorum. Oyumuzun rengi beyaz, geleceğimiz aydınlık inşallah.