BASINDA HAREKETLİLİK

Elazığ yazılı basınının köklü bir geçmişe sahip olduğunu biliyoruz. Çevre illere göre oldukça öncü ve etkin bir medya yapımız var. Hem televizyonlarımız hem günlük hem de haftalık gazetelerimiz, şehrin sorunlarını omuzlamış, çözümü yolunda önerilerde bulunmuş ve bu konumuyla şehrin yönetimine katkı sunmuş paydaş kuruluşlar olarak görülmekte.

BASINDA HAREKETLİLİK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mesleği farklı amaç ve emellerine alet etmek isteyen, konumunu ve şartlarını daha iyi noktalara taşımayı düşleyen kötü örnekler olsa da su-i misal emsal olamaz kabilinden şehir halkı olarak bizler medyadaki çok seslilikten oldukça memnunuz.

Bir dönem 12 günlük gazetemiz bu şehirde neşredilirken, Basın İlan Kurumunun yapılanması ve gazetelerimizin yaşaması adına bu sayı 4’e indi. Bununla birlikte bir o kadar da haftalık gazetemiz oldu.

Zaten güçlü bir profil ortaya koyan ve şehre önemli katkılar sunan yerel medyada bu günlerde bir hareketlilik daha göze çarpıyor. Geçmişte günlük yayın yapan ancak malum birleşmeler ile Günışığı Gazetesi künyesi altına giren Günebakış Gazetesi’nin haftalık gazete olarak görselini sosyal medyada görmüş olmamız, yine haftalık olarak ve “Sonsöz” adıyla kente yeni bir ışık ve şualar yayacak olan bir haftalık gazetenin daha neşir hayatına hazırlık aşamasında olduğunu öğrenmemiz bizleri ayrıca mutlu kıldı.

Gazeteciliğin maddi bir kazanç aracı ve alanı olmaktan çıktığı şu günlerde, sırf şehir için, şehir adına ve şehir insanına bir şeyler söyleme ihtiyacı duyulması da gösteriyor ki ucu bizlere dokunsa da demek ki bu sahada bir boşluk hatta eksiklik varmış.

Çok sesliliğin ve doğruyu bulma adına her kafadan bir ses çıkmasının faydasına inanan ve bunu sağlıklı bir demokrasi ve istikrarlı bir yönetim için gerekli gören Hakimiyet Gazetesi olarak yayın hayatına giren ve girecek olan gazetelerimize hayırlı olsun diyoruz.