BASIN MÜZESİ BİR İHTİYAÇTI

Erol Kara/Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları' nın destekleriyle Harput'ta bulunan Sağİr Müftü Konağının Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyetine Basın müzesi olarak tahsis edilmesi çalışan gazeteciler arasında memnuniyetle karşılandı.

 BASIN MÜZESİ BİR İHTİYAÇTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FHGC Başkanı Semih Erdem, “Şerifoğulları’nın bu desteği ile Gazeteciler cemiyeti daha da kurumsallaşıp, gelişecek” dedi. 

Basın müzesi hayalinin uzun yıllar konuşulan bir konu olduğuna dikkat çeken FHGC Başkanı Semih Erdem,“Bunu gerçekleştirmek bize nasip oldu. Sağir Müftü Konağı içinde müze kafeterya olacak. Önemli bir ihtiyaçtı.” diye konuştu. 

Erdem,“Elazığ basınının  geçmişi çok eskiye dayanıyor. Bu geçmiş ile ilgili arşivlerimiz var. Harput’un tarihten gelen bir kültür dokusu var. Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları tarafından bu alanın bize tahsis edilmesi bizi çok mutlu etti. Elazığ basını ve Elazığ adına çok sevindik. Bizler faniyiz sadece girişimde bulunduk. Fikirlerimizi paylaştık ve bu girişimlerimize olumlu baktılar. Basın Müzesi şehir de önemli bir ihtiyaçtı. Çevre illerin hepsinde vardı. 40’a yakın Basın kartı sahibi olan var.Burası meslektaşlarımızın oturup konuşacağı bir yer olacak. Basın müzesi Gazeteciler cemiyetinin daha da kurumsallaşmasını sağlayacak. İleriye dönek yaşamasını sağlayacak bir güç oldu.” dedi.