Başarının Sırrı Ne?

2018 Seçimlerinde 37 bin oy alan CHP Milletvekili Gürsel Erol, 14 Mayıs Seçimlerinde 77 bin oy alarak adeta sandık devrimi yaptı. Oylarını yüzde 107 oranında artıran Erol'un Ak Parti başta olmak üzere birçok siyasi görüşe mensup seçmenden oy alması, beş partinin destek vermesine rağmen oylarını ancak iki puan artıran CHP genel merkezi için de örnek alınacak bir siyaset dilinin ve anlayışın mimarı oldu.

Başarının Sırrı Ne?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

14 Mayıs seçimleri Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de ilginç sonuçlar ortaya çıkardı.

Ak Parti ve MHP 2018 yılı seçim sonuçlarına göre oy kaybı yaşarken CHP, yüzde 107 oranında oy artırdı. Ak Parti 2018 seçimlerinde il genelinde 190 bin oy alırken 2023 seçimlerinde bu oyu 42 bin azaltarak 148 bine düşürdü.

2018 seçimlerinde 37 bin oy alan;  İyi Parti’nin 27 bin ve Saadet Partisi’nin 6 bin oyunun eklenmesiyle 41 yıl sonra ilimizden ilk kez CHP’den milletvekili seçilen Gürsel Erol, 2023 seçimlerinde oylarını yüzde 107  artırarak 77 bin oy ile rekor bir oy artışına imza attı.

ARTIŞIN SIRRI NE?

1 Kasım 2015 seçimlerinde Tunceli’den CHP milletvekili seçilen Gürsel Erol, 2018 yılında genel Merkezin takdiriyle Elazığ’dan aday gösterildi. CHP’nin milletvekili çıkartabilecek bir oy potansiyelinin olmadığının  bilinmesine rağmen Genel Merkez’in Elazığ’dan aday gösterdiği Gürsel Erol, başarılı bir seçim propagandasına rağmen Elazığ halkının geleneksel CHP’ye bakışı sebebiyle ancak 37 bin oy alabildi. Erol’un  aldığı bu oy  milletvekili seçilmesine yetmiyordu. Ancak 2018 yılında uygulanan seçim sistemi gereği Millet ittifakına mensup İyi Parti ve Saadet Partisinin oylarının toplamıyla 70 bin oya ulaşınca milletvekili seçilmeyi başardı. CHP Genel Merkezi’nin aday gösterip çok da  umutlu olmadığı Gürsel Erol, 41 yıl sonra Elazığ’dan CHP’ye bir milletvekili kazandırdı.

Başarının Sırrı Ne?

SİYASET DİLİ VE YAPICI MUHALEFET

2018 yılında millet ittifakının oylarıyla milletvekili seçilen Gürsel Erol, Elazığ milletvekilliği döneminde hem kullandığı siyaset dili hem bütün kesimi kuşatıcı tavrı hem de ilimiz sorunlarının çözümüne yönelik ortaya koyduğu olumlu ve yapıcı muhalefet tarzı ile farklı siyasi görüşlere mensup seçmenlerin de takdirini kazanmayı başardı.

TEMSİL GÜCÜ VE ETKİSİYLE YÜKSEK PROFİLLİ BİR MİLLETVEKİLİ OLDU

Gürsel Erol, Elazığ’ın tek muhalefet partisi milletvekili olarak TBMM’de başta deprem süreciyle ilgili  sorunlar olmak üzere ilimiz sorunlarını yüksek sesle dile getirirdi.  Yapılan hizmetlere teşekkür etme erdemini gösteren Erol, eksik ve yanlışları da çözüm önerileriyle birlikte dile getirerek olumlu bir muhalefet tarzını ortaya koydu.  Katıldığı ulusal kanallardaki tartışma programlarında güncel konularla ilgili görüşlerini dile getirmekle birlikte Elazığ’ın sorunlarını da sıklıkla gündeme getirdi.

Başarının Sırrı Ne?

POZİTİF SİYASET, POZİTİF MUHALEFET 

Beş yıl boyunca klasik CHP muhalefet tarzı yerine, sorunların çözümünde iktidar partisine paydaş olmak ve şehrin problemlerini ortak akıl ve tüm siyasi aktörlerin katkı ve katılımlarıyla çözmek düşüncesini hayata geçirmek için mücadele eden CHP Milletvekili Gürsel Erol’un bu çabası, Ak Parti milletvekilleri tarafından karşılıksız bırakılsa da vatandaşlar bu bakış açısının özlemini çektiğini 2023 seçimlerinde verdiği 77 bin oyla net bir şekilde ortaya koydu.

Başarının Sırrı Ne?

MUHALEFET HİZMET EDER Mİ?

Beş yıllık milletvekilliği döneminde şehrin sorunlarını çözme noktasındaki girişimleri ve sürece katkı verme noktasındaki iyi niyetli ve müspet muhalefet anlayışının karşılıksız kaldığını gören CHP Milletvekili Gürsel Erol, Türkiye’de bir ilki daha başararak muhalefet milletvekili olmasına rağmen ilimize üç okul kazandırdı.

Başarının Sırrı Ne?

EN ÇOK NE ZORUNA GİTTİ?

Beş yıl boyunca müspet muhalefet yapıp olumlu ve pozitif bir dil kullanan Gürsel Erol, geçen süre içerisinde kendisini en çok üzen ve zoruna giden şeyin Ak Partili milletvekilleri tarafından dikkate alınmaması olduğunu katıldığı bir televizyon programı ile gazetemiz Hakimiyet’i ziyaretinde dile getirmişti.

AFET BÖLGESİ VE KÖY EVLERİNDEKİ KATKISI

6 Şubat depremleri sonrası ilimizin Afet Bölgesi kapsamına alınması sürecinde konuyu direkt olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ileten ve sürecin olumlu neticelenmesinde katkısı olan Gürsel Erol, bulunduğu TBMM deprem komisyonunda Elazığ’da yapılan köy evlerinin projesinin yanlışlığını dile getirdi ve yeni yapılacak köy evlerinin iki katlı olmasını sağladı.

ULUSAL YAZARLAR EROL’UN BAŞARISINA DİKKAT ÇEKTİ

2018 seçimlerine göre oylarını yüzde 107   artırarak ikinci kez Elazığ Milletvekili seçilen Gürsel Erol’un bu başarısı birçok ulusal köşe yazarının da dikkatini çekti. CHP Genel Merkezi’nin yıllardan beri yakalayamadığı  bu siyaset dili ve tarzını Erol’un, milliyetçi ve muhafazakâr il olan Elazığ’da yakaladığına dikkat çeken ulusal yazarlar, CHP Genel Merkezinin bu başarı hikâyesini örnek alması gerektiğini ifade ettiler. 

Başarının Sırrı Ne?

CHP GENEL MERKEZİ ÖRNEK ALMALI

6’lı masada bulunan diğer beş siyasi partinin desteğine rağmen 2018 seçimlerine nazaran ancak yüzde 2 oranında oy artışı sağlayan CHP Genel Merkezine karşın, Gürsel Erol’un Elazığ gibi milliyetçi ve muhafazakâr seçmen tabanı yoğun olan bir şehirde yüzde 107 oranında oyunu artırması, Genel Merkezin de üzerinde sosyolojik ve siyasi analizler yaparak örnek alacağı bir başarı hikâyesi olarak tarihe geçti.

Başarının Sırrı Ne?

İLK GÜNDEN BAŞLAYAN TEŞEKKÜR ZİYARETLERİ

Kendi listelerinden aday gösterilen Saadet ve Deva Partisi milletvekili adaylarının çok az katkılarına rağmen sadece kendi siyasi duruşu ve takdir gören kuşatıcı tavrıyla 77 bin oy alan Gürsel Erol, pazartesi günü en az oy aldığı bölgelerden başlayarak teşekkür ziyaretlerine başladı ve tüm ilçeleri gezdi. Erol’un bu tavrı, kendisine oy verenlerin de memnuniyetine sebep oldu.

SAADET VE DEVA ORTADA YOK

CHP Listesinden milletvekili adayı olan Saadet Partili Abdullah Akın ile Deva adayı Ahmet Yıldız’ın CHP Milletvekili Gürsel Erol’a hiçbir katkısı olmadı.  CHP’li  Gürsel Erol, beş yıl boyunca ortaya koyduğu pozitif siyaset neticesi rekor bir oya imza attı ve bunun sonucunu sandıkta gördü. Saadet’in alınan 77 bin oyda hak iddia etmesi ve kendinden bilmesi de şark kurnazlığı olarak nitelendirildi, kamuoyunda tebessümle karşılandı.