BAŞARININ SINIRI YOK

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/Bahçeşehir Koleji Elazığ Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi ''Dünya Okulu''vizyonunu lise eğitimine entegre ederek dünya ile yarışan bireyler yetiştiriyor.

BAŞARININ SINIRI YOK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Bahçeşehir Koleji Lise Müdürü Akın Özcan gazetemize Lise Eğitimi hakkında bilgiler verdi.

 

Lise Eğitiminizin Temel Hedefleri Nelerdir?

Yeteneklerini keşfetmiş ve geliştirmiş,

Akademik olarak üniversite sınavına,kimlik olarak üniversiteye hazır,

İngilizceye hakim ve farklı kültürleri tanıyan,

İkinci yabancı dilin alt yapısını oluşturmuş,

Ezberlemeden öğrenen,anlayan ve bilgilerini değerlendirebilen,

Disiplinli bir okul ortamına uyum sağlayan,

Nasıl daha iyi öğrenebileceğini bilen,

Dünyayı takip eden,

Sportif ve kültürel faaliyetlere aktif katılan,

Geleceğin başarılı ve üretken bireylerini yetiştirmektir.

 

NEDEN STEM+A?

Bahçeşehir Koleji,STEM eğitimi ile öğrencilerine;problem çözme,proje geliştirme ve fikirlerini üretime dönüştürme becerisi kazandırıyor.

STEM eğitimi;okul öncesi eğitimden başlayarak yükseköğretime kadar devam ediyor ve disiplinler arası bir yaklaşım olarak tüm eğitim öğretim sürecini kapsıyor.STEM eğitimi ile matematik ve fen bilimlerine ait bilgi ve becerilerin 21.yüzyılın bilgi temelli hayatına uygun bağlamlar içerisinde ve disiplinler arası bakış açısı ile öğrenilmesi hedefleniyor.Bahçeşehir Koleji hedefi bir adım ileri taşıyarak fen,teknoloji,mühendislik ve matematik bilimlerinin yanına sanat ve tasarımı da ekliyor ve böylece STEM eğitiminin bütünsel yaklaşımını bir adım ileri taşıyor. Bahçeşehir Kolejinde bu yeni eğitim yaklaşımına STEM+A adı veriliyor.

 

Lise Eğitiminde Yeni Boyut!Master 6

Bahçeşehir Koleji Elazığ Anadolu Lisesi ve Fen Lisesinde uygulanan Master 6,bireyin değişen toplumsal koşullar ve teknolojik çağı yakalama ihtiyacı doğrultusunda dünya vatandaşlığına geçişini hedefliyor.

 

Amacımız Farklı, Bakış Açımız Farklı, Hedeflerimiz Farklı

Bahçeşehir Koleji Master 6  ile öğrencilerini 21.yy yaşam ve kariyer becerileri ile donatarak onların geleceğin liderleri, bilim insanları ve global ekonomi içinde rekabet edebilen, üretken, başarılı ve kendini gerçekleştirmiş bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Bahçeşehir Kolejinin hedefi,öğrencilere müfredatın sağlayacağı akademik kazanımların yanı sıra;

Kendine değer verme,yeteneklerini keşfetmelerini sağlama,fiziksel,zihinsel,sosyal kapasitelerini ve buna bağlı olarak öz güven düzeylerini artırma

Toplumun geleceğinde nasıl bir rol alacaklar;hangi mesleği,hangi yeterliliklerle yapabilecekleri konusunda farkındalık sağlama

Toplumsal duyarlılık ve farkındalığı sağlama,birey olma ve aidiyet duygularını besleme,

Modern ve teknolojik yaşamın beraberinde getirdiği dünya vatandaşlığı kavramını benimsetme,

Onlara evrensel hoşgörü ve barış duygusunu aşılayarak,farklı kültürlere duyarlı bireyler haline getirmektir.

 

Neden Bahçeşehir Lisesi;

Milli Eğitim Bakanımızın açıkladığı yeni Lise sistemi gösterdi ki Bahçeşehir Koleji Türkiyede'ki eğitim öğretim sistemine model oluşturuyor.2014 yılından itibaren uyguladığımız Karem(Kariyer Eğitim Merkezi)ve Master 6 (Kişisel Gelişim Programı)öğrencilerimize uygulanmaktadır.

 

Okulunuzda Üniversite Sınavına Yönelik Ne Tür Çalışmalar Yapılmaktadır?

Bahçeşehir Koleji'nin kardeş kuruluşu Uğur Dershaneleri ve Okulları yılların verdiği sınava hazırlama tecrübesini biz öğrencilerimize uyguluyoruz.Yayınlar,rehberlik hizmetleri,sınava yönelik çalışmalar genel merkez tarafından planlanıyor,bizler de uyguluyoruz.

L3 ve L4 öğrencilerimize sınava hazırlık sürecinde okul dışında hiç bir destek olmadan süreci tamamlatıyoruz.Okul programının yanında dershane programı,soru çözüm saatleri,birebir akşam etütleri ve seri deneme sınavlarıyla öğrencilerimiz üniversite sınavlarına yoğun bir çalışma programıyla hazırlanmaktadırlar.