Başak, Ortalığı Karıştırdı

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın, 'İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için partimiz uygun görürse düşünebiliriz' açıklamasına ilk yorum DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli'den geldi.

Başak, Ortalığı Karıştırdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Temelli, kararın kendisi için sürpriz olduğunu belirterek adaylıkla ilgili değerlendirmenin parti komisyonları ve MYK tarafından yapılacağını söyledi. Aslında bu yorum; “nereden çıktı şimdi bu” anlamına da geliyordu.

Başak Demirtaş’ın İBB başkan adayı olma açıklamasına ikinci açıklama ise CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den geldi.

 Özel, "Seçme ve seçilme hakkını kullanmaya ilişkin irade beyanı herkesin saygı duyması gereken bir yaklaşımdır. Bize karşı yapılan her türlü saygısız yaklaşımı boşa düşürmesi açısından son derece önemlidir." dedi.

Bu iki tepkiden çıkan sonuç şu: Öncelikle DEM bu çıkıştan rahatsız olmuş. CHP ise DEM ile pazarlıkları ayyuka çıkınca Başak Demirtaş’ın açıklamasını fırsat bilerek “Bize karşı yapılan her türlü saygısız yaklaşımı boşa düşürmesi açısından son derece önemlidir.” gibi bir değerlendirme yapmış.

Yapmış ama sözde DEM’le ilişkisini örtmeye çalışırken bu partiyle iletişime geçmesinin haber yapılmasını  “saygısız yaklaşım” olarak görmüş. Yani ve kısaca DEM’i  anlamsız hale getirmiş.

Bu açıklama, DEM’in İstanbul ve Ankara’da aday çıkarıp çıkarmayacağında etkili olacak bir beyan olarak kayıtlara geçti. Bakalım DEM cephesinden bu “saygısız yaklaşım” ifadesine cevap gelecek mi?