Bankalarımız İvedilikle Sıfır Konutlarda Sigorta Poliçesi Muafiyeti Sağlamalıdır

Başak MERAL GÜNDÜZ/Kahramanmaraş'ta yaşanan iki büyük depremin ardından Malatya ve diğer illerden gelen bir çok depremzede şehrimizde kiralık ev arayışına geçti.

Bankalarımız İvedilikle Sıfır Konutlarda Sigorta Poliçesi Muafiyeti Sağlamalıdır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başak MERAL GÜNDÜZ/Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük depremin ardından Malatya ve diğer illerden gelen bir çok depremzede şehrimizde kiralık ev arayışına geçti.  Birçok depremzede kiralık ev bulmakta zorlansa da genel olarak TOKİ yerleşkelerinde kiralık ev bularak başlarını koyabilecek bir yer buldular. Öyle ki şehrimizde neredeyse kiralık ev kalmadı. Haliyle maddi durumu iyi olan depremzedeler satılık ev arayışına geçtiler. Ancak ikinci el binalar yerine yeni binaları tercih eden depremzedeler çoğunlukla devlet bankaları aracılığı ile sıfır konutlara verilen 0,99 ve 1,29 faiz oranlı kredileri kullanarak ev sahibi olmak istiyorlar. 

DEPREMİN ARDINDAN BANKALAR DASK VE KONUT SİGORTASI YAPILAMADIĞI İÇİN KREDİ KULLANDIRAMIYOR

Ancak depremin ardından bankalar, DASK ve konut sigortası yapılamadığı için kredi kullandıramıyor. Bu durumda vatandaşların mağduriyetine neden oluyor. Uzmanlar, şu an için göçük altında olan vatandaşlarımızın kurtarılması önceliğimiz olsa da bir yandan da dışarıda kalan depremzedelerin barınmalarının sağlanmasının da büyük önem taşıdığını belirtiyor. Bankalarımızın ivedilikle sıfır konutlarda sigorta poliçesi düzenleme muafiyeti sağlanması gerektiğini ifade eden uzmanlar, insanlarımızın güvenli konutlara yerleşmesi için kredi kullandırarak mağduriyetlerini gidermelisi gerekitğini dile getiriyorlar.