Balık Hafızalıyız

CHP'nin başörtüsü ile ilgili verdiği kanun teklifine değişik kesimlerden farklı tepkiler geldi. Cumhur ittifakının genel tavrı 'olmayan bir yasak için kanun önergesi verilmesine gerek yok. Kaldı ki biz bu yasağı CHP'ye rağmen kaldırdık. Hatta bu konuda attığımız adımlar anayasa mahkemesinin partimizi kapatma gerekçeleri oldu ve kıl payı bir oyla kapatılmaktan kurtulduk. Dolayısıyla CHP'yi ve teklifini samimi bulmuyoruz' şeklinde oldu.

Balık Hafızalıyız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Buna karşın Millet ittifakı içerisinde yer alan partiler, Kılıçdaroğlu’nun bu çıkışını yürekli ve samimi buldu. Hata bu konuda o kadar ileri gidildi ki geçmişte başörtüsüne paçavra diyen Kılıçdaroğlu kahraman ilan edildi, methiyeler ve övgüler arşa yükseldi.

Geçmişte başörtüsü yasağının mağdur ettiği kesimlerden yükselen sevinç çığlıkları evlere şenlikti. Kılıçdaroğlu o kadar övgü aldı ki manevi lider konumunu aldı.Tabi bu cümleleri bu kesime yazdıran asıl duygu, Erdoğan düşmanlığıydı. Kılıçdaroğlu’nu Millet ittifakına girdikten sonra Erdoğan’dan daha önemli bir makama yükselten bu kesimin paylaşımları şaşırtmadı. 

Bu olay da gösterdi ki Erbakan Hoca’nın CHP için söylediği ve her defasında haklı çıkan tespitleri birileri için mazi olmuş. Geçmişi unutacak kadar balık hafızalı olan bazı kesimler, belki yarın da Kılıçdaroğlu için dizdikleri methiyeleri hatırlamayacaklar. 

Siyasi tarafgirlik ne kadar da kör ediyor insanı değil mi? Hatta güzel bir söz vardır;“Siyasi fanatizm körlüktür”. Keşke olaylara günübirlik ve seçim kazanma endeksli değil de tarihsel perspektiften ve taraf olunan kesimlerin genlerinden bakılabilse.

Bu paylaşımların farklı ve ters etkisi de olmuyor değil. Bir şekilde Ak Partiye mesafe koyan, bazı meselelerde kırgınlık yaşayan kesimler, bu paylaşımların abesliği sebebiyle yeniden Ak Partiye dönüyor ve desteğe devam kararı alıyor. Yani bu fanatikler, aslında Ak Partiye çalışıyorlar farkında değiller.