Bakanlık Kimin Hakkı?

Pazartesi günü akşam saatlerinde ilimize gelen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Kanal 23 ve Kanal Fırat ortak yayınına katılarak Arif Çakmak ve Zeki Akbıyık'ın konuğu oldu.

Bakanlık Kimin Hakkı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları halinde kabinede Elazığlı birine bakanlık verileceğini  dile getirerek şunları söyledi: “Elazığ öteden beri AK Parti’ye destek veriyor, ciddi sayıda milletvekili çıkartıyorlar. Ama 20 yıldır bir Elazığlı bakan yok, niye? Allah nasip ederse iktidar olacağız, Elazığlı bir bakan da olacak.” ifadelerini kullandı.

Geçmişte başka CHP’li yetkililerin ağzından duyduğumuz bu cümleyi bu kez CHP’nin en üst isminden de duymuş olduk.

Olası bir millet ittifakında Elazığlı bir bakan olacak bu kesin ama bunun kim olacağı çok belli değil. Daha doğrusu bu cümle zımnen bir ismi çağrıştırıyor fakat etik olarak bu isim söylenmiyor. Şimdiden böyle bir teyit yapmak da siyasi gelenek ve teamüllere uygun değil.

Bu güne kadar bu tür açıklama ve beyanatlarda her ne kadar isim verilmese de bunu önce gündeme getirip ardından da tüm CHP’li üst düzey yetkililere ve en sonunda da CHP Genel başkanına ifade etmesini sağlayan isim CHP Milletvekili Gürsel Erol.

Dolayısıyla bakanlık nasıl Elazığ’ın hakkıysa bu makamın hakkı da Gürsel Erol’undur.

Bu gerçekten hareketle yıllardan beri söylediğimizi bir kez daha yinelemek adına ifade edelim ki Gürsel Erol, hangi konumda, hangi görevde, hangi durumda olursa olsun daha uzun yıllar  Elazığ ve Türkiye siyasetinde önemli, etkin ve majör bir kişilik olarak var olacaktır. Bu sonucun yaşanmasında en önemli pay ve etken de kabul etmek gerekir ki rakiplerine aittir. Bu sebeple Erol’un, rakiplerine ve ona sürekli yüklenen muhaliflerine teşekkür borcu var.