Bakanlar Boş Geçti

Geçen hafta Kamu Başdenetçi Şeref Malkoç, bugün de Orman ve Su İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız…

Bakanlar Boş Geçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her üçü de Ak Parti’de önemli ve etkin bir konumda olan isimler.

Malkoç’un gelme sebebi hadi biraz anlaşılabilir ama son gelen iki bakanımızın Eğitime Destek Platformuyla buluşup ilimizin eğitiminin resmini çekmesi ya da sulama projelerindeki son durum nedir diye bakmak için gelmedikleri çok aşikâr.

2023 seçimlerine bir hazırlık için gelmiş olabilir gibi daha gerçekçi bir yorum yapsak, açıklanan ve uygulanan resmi ziyaret programına bakıldığında bu  da gözükmüyor.

Zira her iki bakan da Valilik, Belediye gibi resmi kurum ziyaretlerinin ardından Ak Partili yöneticilerle buluşup ilimizden ayrıldılar.

Oysa ülkemiz için önemli projelerin her birinde alın teri ve emekleri olan, Türkiye Yüzyılına ulaşmada fedakârlıkları bulunan her iki bakanımızın geniş ve büyük bir salon toplantısı ile Ak Partili vatandaşlarımızla buluşturmakla ilgili bir program yapılabilirdi.

Parti tabanı ve teşkilatlarının da böylesi programlara ve üzerlerine sinen toz ve toprağı atmaya ihtiyaçları var. Zira Ak Parti, lokal değil kitle partisi ve halkın omuzlarında yükselmiş bir misyon partisi.

Bakanların Anadolu ziyaretlerine karar veren ya da planlayan Genel Merkezin bu konularda biraz daha teknik, siyasi, sonuç getirici ve 2023 seçimlerine yönelik de düşünmesi gerekir diye düşünüyoruz. 

Böylesine önemli bakanlar artık Elazığ’dan en azından siyasi olarak boş geçmesin.