Bakan Yumaklı'dan Elazığlı Çiftçilere Müjde

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Elazığ ziyareti kapsamında şehrimizdeki çiftçilere kota müjdesi verdi.

Bakan Yumaklı'dan Elazığlı Çiftçilere Müjde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Elazığ'a gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ak Parti Elazığ İl Binasında bulunduğu ziyaret esnasında müjdeyi duyurdu.

Bakan Yumaklı, çiftçilerin yoğun talebi üzerine Elazığ'a 15 bin ton ek şeker pancarı kontenjanı verileceğini söyledi.

Bakan Yumaklı, "Elazığ’ın derdiyle dertlenmek gecenin birinde de oluyor, sabahın erken saatlerinde de oluyor. Elazığlı yetkililer konuşurken sıklıkla pancar eken kardeşlerimizin bir talebini dile getirmişlerdi. Daha öncesinde de konuşulmuş bu sorun. Bizler de ne yapabiliriz diye düşünerek fabrikanın kapasitesini, diğer yakın fabrikalardaki kapasiteleri de göz önüne aldık ve özellikle yoğun ısrarları başımızın üstüne dedik. Bu vesileyle 15 bin ton ilave ek kotayı da tamamlamış olduk. İnşallah bundan sonraki dönem için bu fabrikalarımızda üretimin daha fazla olması için değiştirerek, yenileyerek, yatırım yaparak Türkiye’de üretimin daha fazla olmasını sağlayacağız.

Hem ülkemizdeki vatandaşların ihtiyacını görecek, hem ülkemize gelecek olan turistlerin ihtiyacını görecek, hem de geçen sene 31 milyar dolar olan ihracat potansiyelini bu sene 35 milyar dolara çıkartmaya yönelik bütün adımları atıyoruz, atmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu