Bakan Kacır: 'Türkiye'nin yarınları gençlerimizin ellerinde yükselecek'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST Mavi Vatan kapsamında düzenlenen etkinliklere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kacır, gençlerin teknoloji yarışmalarındaki azmine ve üretme tutkusuna dikkat çekerek Türkiye'nin geleceğinin gençlerin çalışmalarıyla şekilleneceğini söyledi.

Haberin Özeti

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST Mavi Vatan etkinliklerini değerlendirerek Türkiye’nin geleceğinin gençlerin elinde yükseleceğini belirtti.
  • Bakan Kacır, yüz binlerce kişinin katıldığı etkinlikte madalya kazanan gençlerle bir araya gelerek onların üretme tutkusundan memnuniyet duyduğunu ifade etti.
  • Dereceye giren takımlara ödülleri; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Deniz Kuvvetleri Komutanı ve Selçuk Bayraktar ile birlikte takdim edildi.ela

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda TEKNOFEST Mavi Vatan’a ilişkin değerlendirmelerini kamuoyuyla paylaştı.

TEKNOFEST MAVİ VATAN’DA YOĞUN KATILIM

Kacır, etkinlik kapsamında her yaştan yüz binlerce kişinin Türkiye’nin denizlerdeki gücünü ve teknoloji vizyonunu ortaya koyan organizasyona tanıklık ettiğini belirtti.

Gençlerin teknoloji yarışmalarındaki çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade eden Kacır, onların üretme tutkusu ve geleceğe yönelik hedeflerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

MADALYA KAZANAN GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ

Uluslararası bilim olimpiyatlarında Türkiye’ye madalya kazandıran gençlerle de bir araya geldiğini belirten Kacır, gençlerin ufku ve Türkiye’nin geleceğine yönelik inancının kendilerine gurur verdiğini söyledi.

Kacır ayrıca TEKNOFEST Mavi Vatan kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren takımlara ödüllerinin takdim edildiğini aktardı.

ÖDÜLLERİ BİRLİKTE TAKDİM ETTİLER

Dereceye giren takımlara ödülleri; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Deniz Kuvvetleri Komutanı Ercüment Tatlıoğlu ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile birlikte takdim edildi.

“YARINLAR TÜRK MİLLETİ’NİN”

Türkiye’nin geleceğinin araştıran, geliştiren ve üreten gençlerin ellerinde şekilleneceğini vurgulayan Kacır, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’nin yarınları, hayal kuran, araştıran, geliştiren, üreten ve dünyaya meydan okuyan gençlerimizin ellerinde yükselecek.”

Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı’nın hep birlikte inşa edileceğini belirterek paylaşımını “Engin mavilikler bizim… Gökyüzü bizim… Denizler bizim… Yarınlar Türk Milleti’nin!” sözleriyle tamamladı.