Bakan Kacır Müjdeyi Verdi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, bin 500'e yakın yerli otomobil TOGG'un şu an yollarda olduğunu açıkladı.

Bakan Kacır Müjdeyi Verdi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, NTV'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 
Togg hakkındaki yeni gelişmelelerden bilgiler veren Kacır, "Bin 500'e yakın TOGG şu anda Türkiye yollarında seyahat etmekte. TOGG, savunma sanayiinde öğrendiğimiz başarı hikayesinden ilham alarak yönetilen bir projedir" dedi.

TOGG'un sedan modeline ilişkin detayları paylaşan Kacır, "SUV modeli bir süre devam edecek. Markanın tasarım yöneticileri var. Makul sürelerle bu modelleri, tüm markalar gibi TOGG da güncelleyecektir. Sedan modeli de bekleniyor. Zannediyorum önümüzdeki yılın sonuna doğru sedan modeli tanıtılmaya başlanacak. 2025'in ilk çeyreğinde de pazara sunulma noktasına gelinmiş olacak" diye konuştu.

"ÜÇ DAKİKADA BİR ARAÇ ÜRETİLECEK"

Mayıs ayında 306 adet TOGG T10X satışının yapıldığını vurgulayan Kacır, devamında şunları söyledi:

Haziran ayına ilişkin verileri ise temmuz ayının ilk haftası açıklanacak. Gemlik'teki tesiste günlük üretim 40 adet seviyelerinde devam ederken, temmuz ayında üretim adetlerinin 80'e yükselmesi ve daha sonra da her 3 dakikada bir araç üretilecek kapasiteye ulaşılması bekleniyor.

TOGG projesinde süreç, daha önce planlanan şekilde devam ediyor. Vatandaşlar da TOGG'a yoğun ilgi gösteriyor.

TOGG'a çekiliş sürecinde toplam 175 bin 500 başvuru gelirken, TOGG gösterilen ilgiye kayıtsız kalmamak adına 2023 yılı için planlanan toplam üretimi 20 bin adetten 28 bine yükseltti. 28 bin T10X'in yıl sonuna kadar teslim edilmesi bekleniyor.

TOGG'un gelecek yılın mayıs ayından önce yeni sipariş alması ise planlar içerisinde yer almıyor