Bahşi'nin Öğretmenevi Mücadelesi

Deprem sonrası ilimizde 25 bine yaklaşan bir konut üretilmekle birlikle onlarca okul da yıkılıp yeniden yapıldı.

Bahşi'nin Öğretmenevi Mücadelesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birçoğu devlet eli ve TOKİ marifetiyle yapılan okullarımızın birkaçını ise hayırsever iş insanları ve kurumlar yaptı.

Deprem sürecinde zarar gören yapılarımızdan biri de öğretmenevi idi.

Tarihi ve tescilli binası restorasyon sonrası millet kütüphanesine döndürülerek halkımızın hizmetine sunulacak.

Bu çalışmalar yürütülürken ilimize modern bir öğretmenevi kazandırılması ile ilgili kampanyalar başlatıldı.

İlimizde eğitim öğretim faaliyetlerine sundukları katkı, başlattıkları kitap okuma kampanyaları ve sosyal sorumluk projeleri ile öne çıkan Eğitim-Bir-Sen, şehrimize yeni bir öğretmenevi yapılması konusunda basın açıklaması yanında imza kampanyası düzenleyerek yetkililerin bu konuda adım atmaları konusunda çağrılarda bulundu.

Eğitim-Bir- Sen Başkanı ve aynı zamanda Memur-Sen temsilcisi, gönül ve yürek insanı, gayretli ve başarılı sendika başkanı İbrahim Bahşi, Öğretmenevi taleplerini ildeki yetkililere duyurmakla kalmadı, başta Milli Eğitim Bakanı ve Çevre, Şehircilik ve İklim  Bakanı olmak üzere üst düzey yöneticilere de bir rapor halinde sunmuştu.

Bahşi, bakanlara ilettiği bu talebi, siyasilerimiz ve kendi sendikalarının genel Merkezi aracılığı ile  sürekli takibini yapıyor ve bu konudaki ısrarını sürdürüyor.

Bahşi’nin bu sesine siyasilerimiz ve bakanlarımız oldukça sıcak bakıyor. Elazığ gibi kadim bir şehrin öğretmenevi eksikliğini aslında hiçbir yetkili de kabul etmiyor ve doğru bulmuyor.

Şu sıralar, siyasi ve bürokrat desteğini de güçlü bir şekilde arkasına alan Bahşi, en son düzenledikleri imza kampanyası ile tüm Elazığlıların da desteği ve talebini arkasına alarak konuyu ilgililer nezdinde takip ediyor.

Bu gayretli çalışmalar soncunda yakın bir zamanda müjdeli bir haberi yine Eğitim- Bir- Sen Başkanı İbrahim Bahşi’nin açıklamasından öğreneceğimize  inancımız tam. Öğretmenlerimizin evlerine kavuşmasına az kaldı. Az daha sabır.