Bahşi'den Önemli Çağrı: 'Ortak Sorunlar İçin Tek Ses Olalım'

Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, yarın eğitimdeki sorunlar için yapılacak basın açıklamasında dile getirilecek sorunlar için tüm eğitim sendikalarını 'tek ses' olmaya davet etti.

Bahşi'den Önemli Çağrı: 'Ortak Sorunlar İçin Tek Ses Olalım'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehrimizde eğitime ilgili sorunların dile getirilmesinde önemli bir misyon üstelenen ve yaptığı çalışmalarla bu sorunların giderilmesinde önemli rol oynayan Eğitim Bir Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi’den önemli bir çağrı geldi. Yeni eğitim ve öğretim yılının başladığını ancak hem ülke genelinde hem de Elazığ’da birçok sorunun çözüm kaldığını dile getiren Bahşi, sorunların ortak olduğunu hatırlatarak tüm sendikaları tek ses olmaya davet etti.

Bahşi açıklamasında: 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı bugün itibariyle fiili olarak başlamış bulunmaktadır. Ben başta ilimiz ve Ülkemiz, genelde ise tüm coğrafyamız için hayırlara vesile olmasını diliyor tüm eğitim çalışanlarımıza ve öğrencilerimize sağlık ve başarı dolu bir dönem olmasını temenni ediyorum. 

Eğitim öğretim yılı başladı fakat çözülmemiş onlarca sorun ile karşı karşıyayız. 

-İlimiz özelinde depremin etkisiyle hala okul ihtiyacı giderilememiş ve onlarca okulumuz ikili eğitim vermek durumunda kalmışlardır. 

-Güçlendirme ihaleleri zamanında yapılmamış, birçok kurum ve okul mağdur edilmiştir. 

-Öğretmenlik Meslek Kanunu güdük kalmış, sınav dayatması ile öğretmenin itibarı zedelenmiştir.

-Promosyon anlaşmaları güncelliğini yitirmiş çalışanlarımız hak kaybı yaşamıştır. 

-Memur ve şeflerin ek gösterge düzenlemeleri hala yapılmamıştır. 

-Şube Müdürlerinin mali ve özlük hakları iyileştirilmemiştir.

-Eğitim öğretim ödeneği yüksek enflasyon karşısında erimiştir. 

-Eğitim öğretim ödeneği tüm eğitim çalışanlarına ödenmeli ve 1 maaşa endekslenmelidir.  

"TÜM SENDİKA BAŞKANLARI VE EĞİTİM ÇALIŞANLARINA DAVET"

İştee bu gibi sorunları ve çözüm önerilerimizi ifade etmek ve yetkililere sesimizi duyurmak için eylem kararı almış bulunmaktayız. Sahaya inme sesimizi yükseltme zamanı gelmiştir. Şimdi değilse ne zaman? Yarın saat 16.00'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapacağımız eylem ve basın açıklamasına sendika ve ünvan ayrımı gözetmeksizin tüm eğitim çalışanlarımızı davet ediyorum. Yarın yapacağımız eylemde tüm Elazığ birlik olup sesimizi Ankaraya duyurmak isyoruz. Bu nedenle ben tekrar sendika ayrımı gözetmeksizin tüm sendika Başkanlarımızı ve tüm eğitim çalışanlarımızı yarınki eyleme davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.
 

Bahşi'den Önemli Çağrı: 'Ortak Sorunlar İçin Tek Ses Olalım'