BAHÇEŞEHİR KOLEJİ FARK YARATMAYA DEVAM EDİYOR!

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/Bahçeşehir Koleji,öğrenmenin en yaygın yoğun olduğu,temel alışkanlıkların kazanıldığı ve zihinsel yeteneklerin hızla gelişip biçimlendiği erken çocukluk eğitimi döneminde,çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerini destekleyen kapsamlı bir program içeriğiyle fark yaratıyor.

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ FARK YARATMAYA DEVAM EDİYOR!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bahçeşehir Kolejinde dijital teknoloji okul öncesinden itibaren eğitim ve öğretim sürecinin temel araçlarından biridir.

Türkiye'de ilk kez Bahçeşehir Okullarında uygulanmaya başlayan Kodlama Saati çocukların küçük yaşlarda kodlama öğrenmesi amacıyla geliştirilen Bilişimsel Düşünme projesi kapsamında planlanmış bir eğitimdir.

4. yaştan itibaren uygulanan Kodlama Saati,Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyeleri,okul öncesi eğitim ve bilgisayar öğretmenleri ile birlikte geliştirilmiştir.

Temel hedef öğrencilerin algoritmik düşünme becerilerinin gelişimini sağlamaktır.

Bu eğitimle çocuklarımızın bilgi ve iletişim teknolojilerinin aktif birere kullanıcısı olmasını ve yaratıcı fikir oluşturarak bu fikirlerini teknoloji kullanarak hayata geçirebilen bireyler olarak yetişmesini amaçlıyor.

Erken Çocukluk Eğitiminde STEM A Bahçeşehir Koleji tüm kampüslerinde uygulanan STEM+A eğitimi erken çocukluk eğitiminde bilim, teknoloji, mühendislik,matematik ve sanat çalışmalarını birbirine entegre şekilde sunarak öğrencilerin bir konu üzerinde derinlemesine bilgi sahibi olmasını sağlıyor.Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi STEM eğitim merkezinde gerekli eğitimleri tamamlayarak STEM+A sertifiksına sahip olan öğretmenlerle uygulanan eğitim modeli çocukların erken yaşlarda farklı disiplinleri birarada kullanma alışkanlığı edinmesini sağlıyor.

Bilimsel araştırmalar çocukların zihinsel,duygusal,ve bedensel gelişimlerinin %70'inin 0-6 yaş arasında tamamlandığını gösteriyor.Anaokuluna başlayan çocukların zeka puanlarının yükseldiği,doğru  bir okul öncesi eğitim alan çocukların kelime bilgisi ve dağarcığının diğer çocuklara göre üç kat arttığı ve okul öncesi eğitimi almış çocukların okul başarısının daha yüksek olduğu saptanmıştır.

5-6 yaş hazırlık sınıflarında yarım gün türkçe,yarım gün ingilizce olarak program yürütülecektir.Birbirine paralel olan müfredatta öğrencilerin kavramları hem ana dillerinde hem de ingilizce olarak irdelemelerine öğrenme sürecinin içeriğinin böylelikle bütünsel olarak algılanmasına farklı açılardan bakabilme becerisinin gelişmesine olanak sağlanacaktır.Bu arada dünya ülkelerinin ve kültürlerinin yakından incelendiği ''dünya vatandaşlığı eğitimi''ve çok çeşitli eğitsel etkinlikler ile çocuklar hem ilkokula geçiş sürecinde en etkin şekilde hazırlanmakta hem de temel yaşam becerilerini kazanmaktadırlar.